metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
pioner ~pioner (Gość)19.06.2012 17:58

[b] Piotrków to taka dziura że nic ładnego nie widze w tym mieście. Po 21 pustka na ulicach ulice powinny tętnic życiem tak jak w innych miastach. Brak mi słów

00

ELW ~ELW (Gość)19.06.2012 10:42

Pierwsze dwa lata swojego życia mieszkałem pod adresem Rynek Trybunalski 10 i jestem z tego powodu bardzo dumny. W Piotrkowie nie mieszkam od ponad 25 lat, ale średnio raz w miesiącu odwiedzam rodzinne miasto. Piotrków jak każde inne miasto zmienia się w jednym miejscu na lepsze, w innym na gorsze. Niespełna miesiąc temu, po około dziesięciu latach miałem okazję przejść przez Rynek Trybunalski. Nie był to spacer, ale choć przez chwilę mogłem poczuć klimat starego miasta. Żadne blokowisko, centrum handlowe, żadna Manufaktura czy secesyjna Piotrkowska nie robi takiego wrażenia jak starówki, starych polskich miast. Osiedle 35-lecia ma się tak do Rynku Trybunalskiego, jak Nowa Huta do krakowskiego Starego Miasta. Moim zdaniem bardzo dobrze, że centrum komercyjno-handlowe przenosi się na peryferie miasta. Stare miasto tylko na tym skorzysta. Spadek cen nieruchomości ??? Nawet jeśli, to jest to zjawisko przejściowe. Z czasem ludzie zaczną doceniać walory piotrkowskiej starówki i na powrót stanie się ona elitarną dzielnicą miasta. Najważniejsze aby piotrkowscy włodarze nie zapomnieli o tym uroczym miejscu.

00

Klijent ~Klijent (Gość)14.06.2012 19:49

Czy panowie / panie z nieruchomości to fachowcy? ja myślę że to spekulanci!!!!!!!

00

J23 ~J23 (Gość)14.06.2012 19:51

Ten pan z nieruchomości to jest bardzo rzetelny? ha ha

00

.pt ~.pt (Gość)12.06.2012 15:03

Skoro starówka nie jest już centrum PT to znak do prezia, że należy wyłożyć więcej kasy na granit, i inne fanaberie których i tak nikt nie będzie oglądał. A może nowy kościół na starówce przyciągnąłby "wiernych" w to miejsce ?

00

Dzihad ~Dzihad (Gość)12.06.2012 15:40

Tylko w Bełchatowie otworza galerie... i
focus BYE BYE..

00

babka ~babka (Gość)12.06.2012 19:48

Jasne, zaorać, rozebrać razem z kościołami w tym Farą z XIII czy XIV wieku.
Ludzie! Jeśli my, piotrkowianie, będziemy tak myśleć o naszej zabytkowej starówce to oznacza KONIEC cywilizacji w tym mieście.
Osiedle 35-lecia, przypomnę, jako piotrkowianka z dziada - pradziada (moi pradziadkowie spoczywają w zabytkowym grobie na Starym Cmentarzu), nazywano chamowem, bo ściągali tu głównie okoliczni rolnicy w nadziei na nobilitację. Brakowało tylko krowy przed blokiem, bo kury na balkonie się zdarzały.
Starówka Piotrkowa jest piękna!!! Wymaga remontu, pomocy włodarzy miasta, pieniędzy, inwestycji i ludzkich serc. Moje serce tam jest.

00

P51 ~P51 (Gość)12.06.2012 20:13

Komentarze wysokich lotów ;->
Myślenie magiczne połączone z frustracją i nienawiścią, podlane zazdrością i zawiścią.
Rewitalizacja starówki jest potrzebna. Odżyje i zacznie być drugim biegunem miasta jak się wyprowadzi z niej tą żulię, której alter ego produkuje poniższe komentaże...

00

anal-ityk ~anal-ityk (Gość)12.06.2012 22:48

Ceny mieszkań w tamtych okolicach zawsze były wyższe. Focus raczej mógł spowodować spadek cen mieszkań bo generuje duży ruch, który obniża komfort zamieszkania.

00

F2q F2qranga13.06.2012 08:47

Rosną bo w okolicy Fokus,biedronka,merkury,jak ktos ma dzieci to podstawówka i gimnazjum, noi 2 kościoły.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat