metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
moje miasto ~moje miasto (Gość)13.06.2012 09:09

michael - jak chcesz być taki światowy to używaj określenia "toaleta" a nie ubikacja...

00

wujek pamiętający dorożki ~wujek pamiętający dorożki (Gość)13.06.2012 09:11

"babka" napisał(a):
(...) Ludzie! Jeśli my, piotrkowianie, będziemy tak myśleć o naszej zabytkowej starówce to oznacza KONIEC cywilizacji w tym mieście.
Osiedle 35-lecia, przypomnę, jako piotrkowianka z dziada - pradziada (moi pradziadkowie spoczywają w zabytkowym grobie na Starym Cmentarzu), nazywano chamowem, bo ściągali tu głównie okoliczni rolnicy w nadziei na nobilitację. Brakowało tylko krowy przed blokiem, bo kury na balkonie się zdarzały.
Starówka Piotrkowa jest piękna!!! Wymaga remontu, pomocy włodarzy miasta, pieniędzy, inwestycji i ludzkich serc. Moje serce tam jest.

Nie do końca zgadzam się z "babką". "Miastowi" mieszkają wszędzie. To osiedle nazywane w "eopce" Gierka 35-Lecia, powstawało w latach 70 tych i moim zdaniem jest chlubą tego miasta. Kto mieszka na tym osiedlu? czy tylko głównie rolnicy z nadzieją na nobilitację tj. uzyskania statusu mieszczanina? Gdyby nie wieś, nie miałabyś co jeść!

00

broda ~broda (Gość)13.06.2012 13:57

"babka" napisał(a):
Brakowało tylko krowy przed blokiem, bo kury na balkonie się zdarzały.

To może wrócić do epoki kamienia łupanego?
Starówki są do oglądania, a centrum jest tam gdzie jest "życie" - tak jest na całym świecie i tego nikt nie zmieni!

"wujek-pamietajacy-dorozki" napisał(a):
Gdyby nie wieś, nie miałabyś co jeść!

Pitu pitu. Pomidory holenderskie, ziemniaki izraelskie, banany brazylijskie - człowieku obudź się. Czasy komunistyczne minęły! Wróć do rzeczywistości!
PS
Wujek a pamiętasz gdzie był parking dorożek?

Komentarz był edytowany przez autora: 13.06.2012 13:58

00

Onkel ~Onkel (Gość)13.06.2012 17:09

"broda" napisał(a):
a pamiętasz gdzie był parking dorożek

Anoo był w kilkunastu miejscach... na rynku starego miasta, na dawniejszym placu Aleksandryjskim, na ulicy Kaliskiej gdzie przystanki :)

00

michael ~michael (Gość)12.06.2012 14:14

to jest EPIcentrum, ogolnie nic nie mam do mieszkańców z okolic ale niestety wszyscy ciągną do tego betonowego kolosa jak robactwo do brudu, brzydze sie tym ale focus sie przydaje kiedy zachce się do ubikacji. przyjamniej tą rolę dobrze spełnia.

00

wizja kata ~wizja kata (Gość)12.06.2012 12:49

To jest tez kulturalne centrum miasta . Według kilku portali i radia lokalnego. Jak padnie Fukus szmal to w miejsce powstanie świątynia. Drewniaka nie trzeba będzie przebudowywać.

00

ares1 ~ares1 (Gość)19.06.2012 20:14

"pioner" napisał(a):
Piotrków to taka dziura że nic ładnego nie widze w tym mieście. Po 21 pustka na ulicach ulice powinny tętnic życiem tak jak w innych miastach. Brak mi słów

Niestety masz rację :(((

00

fifi ~fifi (Gość)25.06.2012 08:32

Dokładnie, Piotrków to dziura. Ale jak już mówić o jakimś centrum, to w każdym mieście centrum to Stare Miasto. U nas jest inaczej - no cóż, w końcu to Piotrków. A co do Focusa -ja żadnej atrakcji tam nie widzę. Piotrków ma 5 ulic na krzyż, więc z każdego zakątka do Focusa są trzy rzuty beretem. Nie wiem kto się tak tym Focusem podnieca, chyba jedynie "EPI-centrum". Pozdro dla prawdziwych Piotrkowian.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat