Nie przeczytałem artykułu bo mi się nie chce, ale powiem tylko jedno. Jakim trzeba być bucem żeby przeszkadzał plac zabaw? Tak samo było z osiedlowymi boiskami. A później dziwią się tacy, że młodzież pije po klatkach. A co ma robić jak od małego zabraniacie się im bawić i pozostaje im tylko komputer iiiii w zasadzie to wszystko?
RACJA!!!
To może niech miasto zacznie stawiać osiedla dla osób starszych, na uboczu gdzie będą mieć cisze i spokój, bo na chwilę obecną to ja nie widzę innego rozwiązania.
Ziemia wszystko wyciągnie...
Dziećmi trzeba się zająć, a nie wypuszczać "luzem",ale place zabaw są po to, by żyło im się jak w rodzinie, a podwórkowe znajomości trwają długie lata. Starsi mieszkańcy sami mieli dzieci i zapomnieli jaka to przyjemność. Niedługo dojdzie do tego, że seniorzy będą pisać petycje, aby na osiedlach mieszkali sami BEZDZIETNI. A może o to chodzi?
To niech mohery wyniosą się gdzieś z miasto gdzie będa mieli cisze i spokój...albo do apartamentów obok parku...Na placu zabaw źle a jak dzieciaki piją i palą po klatkach to będzie ok i starsze babcie będą zadowolone????
A jak puszczają z niedosłuchu Radio Maryja na cały regulator to jest dobrze??? Godzina nocna jest od 22 i tak powinno być !!!
Podobny roblem jest na osiedlu Wyzwolenia. Przeszkadzają dzieci grające w piłkę, przeszkadzają dzieci ganiające się po trawniku - bo nie ma placu zabaw dla starszych, przeszkadzają ci co jeżdżą na deskorolce. Co nastolatki słyszą od starszych? Cytuję "spier....j mi sprzed okna". A ponoć dzieci i młodzież mają nie blużnić? Straż Miejska jeździ tu czasami kilka razy dziennie. Nie szkoda Wam na paliwo? A co do starszych to jak się nie podoba, że są na świecie dzieci, że jest muzyka i śpiewaja ptaki to chyba czas już na Was.
na Łódzkiej było to samo, piękny plac zabaw, który tam był od niepamiętnych czasów zniszczono, obecnie jest tylko jedno wielkie puste pole, walczyliśmy, ale widocznie emeryci mieli większe plecy u prezesa spółdzielni :(:(:(
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!