Wieprz zawsze będzie wieprzem! Kulturę wynosi się z domu i szkoły. Bynajmniej kiedyś tak było. Pamiętam jak w szkole podstawowej były pogadanki o przyrodzie , zachowaniu się w lesie, o tym że człowiek jest gościem w lesie, o ekologii i niedeptaniu trawników !! Ale to było kiedyś, za czasów "zgniłej komuny". A teraz o czy uczniowie mają pogadanki ?!
Miało byc tak pieknie i czysto po reformie smieciowej ,teraz widać jaki burdel i syf wszedzie ,było po staremu dobrze to trzeba bylo wszystko rozwalić i doprowadzic do tego ,ze dzis nie ma kto wywozic śmieci
Wszystko przez niegospodarność burmistrza baryly !!! Baryla musi odejść!!! Nie głosuje na baryłkę!!!
czego sie dziwicie ustawa byla tylko poto rzeby wycjognoc eieksza kase
Nie tylko na Bugaju. Wszędzie tak jest.Ustawa śmieciowa nic nie dała.A za wywóz śmici niech zapłaci ktoś inny.Czemu akurat "ja" kiedy sąsiad może.Albo gmina lub miasto?
w sulejowie przy stadionie też syf, żadnego kosza na śmieci...nic dziwnego ze ludziska wyrzucają śmieci w krzaki i pod drzewa, PANIE BURMISTRZU !!!!!!!!!
O gender i o tym jak zrobić burdel w głowie nastolatka żeby potem skutecznie nim manipulować...
Powiedziałbym że bardziej z domu bo czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci...
Taki sobie artykulik przeczytałem:
wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/co-przedstawia-zagadkowe-zdjecie-z-ksiezyca/qqy29
Podobno na zdjęciu widać postać kosmity. Ale ja nie o kosmitach chciałem napisać.
Wiecie co jest dziwne?
Mamy dokładniejsze fotografie powierzchni Marsa niż Księżyca! Serio.
W dzisiejszych czasach nie stanowiłoby żadnego problemu aby tanim kosztem wysłać prostą sondę, która krążyłaby wokół Księżyca i robiła zdjęcia full HD.Chociażby coś takiego: pl.wikipedia.org/wiki/CubeSat
Teoretycznie - powinniśmy już dawno mieć mieć trójwymiarowe zdjęcia każdej drobinki pyłu na Księżycu. Księżyc jest blisko a poza tym nie ma atmosfery, chmur czy mgły zasłaniającej powierzchnię - idealne warunki do sesji zdjęciowej!
A jednak z jakiegoś powodu w 2014 roku dysponujemy zdjęciami Księżyca niewiele lepszymi niż pod koniec lat siedemdziesiątych.
Większość fotografii księżyca zrobiona jest w rozdzielczości umożliwiającej identyfikację obiektów większych niż 50 metrów. Gorzej jest po tzw "ciemnej stronie" - tam możemy zobaczyć tylko obiekty, które mają więcej niż kilometr.
Uważam to za skandal.
Czy na Księżycu jest coś, co rządy przed nami ukrywają? A może Chojniak paluchy w tym maczał ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!