metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
xxxx ~xxxx (Gość)16.08.2014 13:29

Wieprz zawsze będzie wieprzem! Kulturę wynosi się z domu i szkoły. Bynajmniej kiedyś tak było. Pamiętam jak w szkole podstawowej były pogadanki o przyrodzie , zachowaniu się w lesie, o tym że człowiek jest gościem w lesie, o ekologii i niedeptaniu trawników !! Ale to było kiedyś, za czasów "zgniłej komuny". A teraz o czy uczniowie mają pogadanki ?!

140

gośc 21 ~gośc 21 (Gość)16.08.2014 14:30

Miało byc tak pieknie i czysto po reformie smieciowej ,teraz widać jaki burdel i syf wszedzie ,było po staremu dobrze to trzeba bylo wszystko rozwalić i doprowadzic do tego ,ze dzis nie ma kto wywozic śmieci

101

Autorytet ~Autorytet (Gość)16.08.2014 15:24

Wszystko przez niegospodarność burmistrza baryly !!! Baryla musi odejść!!! Nie głosuje na baryłkę!!!

51

ormo ~ormo (Gość)16.08.2014 15:45

czego sie dziwicie ustawa byla tylko poto rzeby wycjognoc eieksza kase

60

tomasz389 ~tomasz389 (Gość)16.08.2014 19:59

Przy bugaju to samo jest

40

akurat ~akurat (Gość)16.08.2014 21:47

"tomasz389" napisał(a):

Nie tylko na Bugaju. Wszędzie tak jest.Ustawa śmieciowa nic nie dała.A za wywóz śmici niech zapłaci ktoś inny.Czemu akurat "ja" kiedy sąsiad może.Albo gmina lub miasto?

40

ja ~ja (Gość)16.08.2014 21:57

w sulejowie przy stadionie też syf, żadnego kosza na śmieci...nic dziwnego ze ludziska wyrzucają śmieci w krzaki i pod drzewa, PANIE BURMISTRZU !!!!!!!!!

50

Prezes Kozłowski ~Prezes Kozłowski (Gość)16.08.2014 23:29

Wiadomo - "wina Chojniaka", czyż nie?

84

taki tam ~taki tam (Gość)17.08.2014 02:26

"xxxx" napisał(a):
A teraz o czy uczniowie mają pogadanki ?!

O gender i o tym jak zrobić burdel w głowie nastolatka żeby potem skutecznie nim manipulować...

"xxxx" napisał(a):
Kulturę wynosi się z domu i szkoły.

Powiedziałbym że bardziej z domu bo czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci...

61

97-300 97-300ranga17.08.2014 09:04

Taki sobie artykulik przeczytałem:
wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/co-przedstawia-zagadkowe-zdjecie-z-ksiezyca/qqy29
Podobno na zdjęciu widać postać kosmity. Ale ja nie o kosmitach chciałem napisać.
Wiecie co jest dziwne?
Mamy dokładniejsze fotografie powierzchni Marsa niż Księżyca! Serio.
W dzisiejszych czasach nie stanowiłoby żadnego problemu aby tanim kosztem wysłać prostą sondę, która krążyłaby wokół Księżyca i robiła zdjęcia full HD.Chociażby coś takiego: pl.wikipedia.org/wiki/CubeSat
Teoretycznie - powinniśmy już dawno mieć mieć trójwymiarowe zdjęcia każdej drobinki pyłu na Księżycu. Księżyc jest blisko a poza tym nie ma atmosfery, chmur czy mgły zasłaniającej powierzchnię - idealne warunki do sesji zdjęciowej!
A jednak z jakiegoś powodu w 2014 roku dysponujemy zdjęciami Księżyca niewiele lepszymi niż pod koniec lat siedemdziesiątych.
Większość fotografii księżyca zrobiona jest w rozdzielczości umożliwiającej identyfikację obiektów większych niż 50 metrów. Gorzej jest po tzw "ciemnej stronie" - tam możemy zobaczyć tylko obiekty, które mają więcej niż kilometr.
Uważam to za skandal.
Czy na Księżycu jest coś, co rządy przed nami ukrywają? A może Chojniak paluchy w tym maczał ?

16

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat