Gdyby za Marka Mazura powstawało schronisko,
Nie byłoby jak teraz, za Chojniaka - pośmiewisko!
Trzymam za słowo. To ja przyniosę plastikowe kubeczki. No chyba, że to profanacja i niezbędne są kieliszki. :)
A co to znowu za fanaberie?! To już z gwinta nie łaska?
Sama szlachta - jak widzę - się tu rozpanoszyła!
To się po prostu w pale nie mieści!!!
Piotrkowskie realia... tylko biednych zwierząt żal, które muszą cierpieć przez urzędniczy bajzel ! :(
Mam taką jednak nadzieje, że jeszcze uda się w tym roku ta przeprowadzka, jeśli jednak nie uda się to, to żeby chociaż nadchodząca zima była łagodna...
Z tymi kocami i śpiworami to też zobaczę u siebie, jak coś to z przyjemnością przekaże na rzecz schroniska.
Wiecie co? Szkoda, że na stronie UM nie można komentować aktualności, że nie ma forum. Tzn. ja rozumiem, że się boją. Maja czego, no ale trzeba wychodzić do ludzi, nowe technologie wprowadzać, interakcję z mieszkańcami i internautami. Pani rzecznik, apeluję o tchnięcie w stronę UM trochę życia!! Pierwsza Wam napiszę, co sądzę na temat tych peanów przez Was wypisywanych!!
wczoraj zostawiłem swój adres "mejlowy" w razie gdyby ktoś chciał przekazać karmę czy koce/śpiwory na rzecz schroniska, zgadnijcie jaki był odzew ? Żaden!
Najłatwiej jest pisać i bić pianę oraz licytować się , że ten to zrobił by to lepiej a ten dwa razy lepiej, ale może zamiast tego działania ? komentarze zwierzętom nie pomogą :)
No to świetnie, a jak pytam, czy pudła i kartony mogą być, to nikt mi nie odpowiada. Chociaż mój błąd, bo zrobiłam to za pośrednictwem forum.
Fakt, że to przykre, gdy na apele nie ma odzewu, ale tu problem jest poważniejszy, bo nie ma również odzewu od osób odpowiedzialnych za ten stan rzeczy. Od specjalistów, nadzoru i prezydenta, którzy za sytuację schroniska są odpowiedzialni. Pan prezydent powinien uderzyć się w pierś i wszystko, co na zimę potrzebne teraz tym zwierzętom - zakupić. Trudno, w tym roku dla pracowników UM będą trochę mniejsze premie świąteczne :/
Poza tym myślę, że do takich apeli należy uruchomić wszystkie piotrkowskie media, bo tu jest raptem kilku oszołomów na krzyż, komentatorów naszej piotrkowskiej rzeczywistości, a ich kieszenie też mają dno.
media prosiłem o taki apel , zobaczymy co napiszą w czwartkowym wydaniu Tygodnia
a co do komentatorów to powiem tyle każdy ma jakiś znajomych, a pieniądze ? po nowym roku będziemy mieli podwyżkę vat-u o jeden procent podobno to tylko 12 zł miesięcznie tyle co worek karmy w markecie,
gdyby ludzie a przede wszystkim media tak żywiołowo zareagowały na tą podwyżkę jak na sprawę obrony krzyża moglibyśmy te pieniądze przeznaczyć na potrzebujące zwierzęta czy też np domy dziecka jeśli ktoś nie przepada za psami czy kotami.
A sposobów na łatanie dziury budżetowej jest o wiele więcej i o wiele skuteczniejszych niż podwyżki podatków , samo przeprogramowanie kas fiskalnych pochłonie prawie tyle co ta oszczędność a ile będzie przy tym kłopotu.
Ale chyba za bardzo się rozpisałem i widzę że na tym portalu cieżko będzie zorganizować pomoc dla zwierzaków , a podobno ma 20 tys odsłon dziennie (reklama na MZK) gdyby co 10-ta osoba pomogła ?
I grafoman z "Trybuny"
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!