metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
piotrkowianka ~piotrkowianka (Gość)08.05.2015 09:25

Przede wszystkim salmonelle rodzi się w sklepach...źle przechowywane jaja a nawet tzw,. domywanie mięsa by na siłę sprzedać coś co już się psuje. Ja zawsze wącham przeważnie drób jak nie podoba mi się jego wygląd stosując ocenę organoleptyczną bo po to człowiek ma nos i oczy by z nich korzystać podczas zakupów. Jedno mnie tylko dziwi Sanepid kładzie taki duży nacisk na lokale gastronomiczne które posiadają pomieszczenia do obróbek wstępnych i kuchnię właściwą wraz ze zmywalnią a ja będąc na Dmowskiego na zakupach w niedzielę lub w sobotę na tzw. rynku czuje smród i rozkładający się tłuszcz tzw. akroleinę która aż w oczy szczypie z budek gastronomicznych. Gdzie jest Sanepid? Dziwie się ludziom którzy kupują z tych śmierdzących budek bo proszę mi wierzyć naprawdę śmierdzi.

161

von salmonellii ~von salmonellii (Gość)08.05.2015 14:38

wniosek jeden - trzeba myć jajka. brudnych nie dotykać

91

Do etam ~Do etam (Gość)08.05.2015 16:11

Poczekaj , poczekaj wszystko ma swój koniec, jelita też.

20

Ekspert ~Ekspert (Gość)08.05.2015 19:34

Jak jajka to tylko wprost od rolnika. Świeże, zdrowie (jak się je z umiarem) i przede wszystkim smaczne. Te z wszelkiej maści farm kurzych to tragedia. Pędzone na genetycznie modyfikowanej soi, a i są tacy co dolewają antybiotyki. Szkoda zdrowia.

20

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)08.05.2015 20:32

Myć te jaja, czy nie myć? Rolnikiem nie jestem, ale... ;)

niemyjciejaj.jpg

20

~PT ~~PT (Gość)09.05.2015 06:58

A ja rano umyłem. To dobrze czy źle?

21

Zanzi ~Zanzi (Gość)08.05.2015 09:39

Cytuję:
często myć ręce, przed i po jedzeniu oraz w trakcie przyrządzania potraw, a bezwzględnie po korzystaniu z ubikacji.

To powinno być na samym początku listy. Dzieci powinny mieć taki nawyk wpajany od najmłodszych lat.

131

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat