Polski (nie)Ład mieszkaniowy. Rząd w trakcie konferencji żonglował kwotami dopłat dla rodzin
160 tys. zł dopłaty do mieszkania - mówi Jarosław Kaczyński, 150 tys. zł – poprawia kilkanaście minut później Mateusz Morawiecki. Na koniec Jarosław Gowin zapowiada jeszcze bon mieszkaniowy. A ten ma wynieść 145 tys. zł i to dla naprawdę niedużej liczby osób. Trudno się było zorientować, co i dla kogo w zasadzie zapowiadają rządzący.
Nie bądźcie ludzie naiwni najpierw Łódź zrobi sobie wszystkie drogi do siebie mówię tu o S74 to może później jak będzie kasa z UE wezmą się za S12! Macie przykład co zrobili z S8, która miała się łączyć z A1 i S12 obwodnicą Piotrkowa Trybunalskiego i Sulejowa!
wybory nic nie ma za darmo a u pisu jest moherki kiedy sie nauczycie nie tylko koronki ale tego ze tylko dziecko moze wierzyc ze za darmo dostaje prezenty na gwiazdke od sw. Mikolaja
Dziwie sie ze Morawiecki nie obiecal 100 tysiecy mieszkan na Marsie, przeciez tak dobrze i latwo te obietnice mu wychodza a Polakom miska ryzu w pelni wystarczy..
"Skąd rząd weźmie środki na wszystkie ambitne projekty z Polskiego Ładu?"..... a może "Skąd rząd weźmie środki na wszystkie szalone projekty z Polskiego Ładu?"
Już niedługo będę jeździć po S12 jednym z miliona aut elektrycznych. Samochód będę parkował pod jednym z 3 milionów mieszkań. Nikt ci tyle nie da ile ci PiS obieca.
Szukuje się grabież polskiej klasy średniej....żeby docelowo zrobić 99,9 % biedoty i 0,1 % najbogatszyszych
poprzez podwyzszenie podatków: podwyższenie składki zdrowotnej
Gdzieś czytałem, że obecnie polskiego przedsiębiorcę bezpośrednio obowiązuje ok. 500 ustaw i rozporządzeń... A są kraje gdzie jest to tylko ok. 30.
Jaki ład? Podajcie chociaż jedną dziedzinę gdzie PiS zrobił choćby małe uporządkowanie? (służba zdrowia-nie działa, sądownictow-nie działa, edukacja- jak w średniowieczu, administracja-porażka, wojsko /policja - szkoda słów
Wyszli ,powiedzieli kilka ogólników a od poniedziałku znowu rajfurzenie na eksperyment medyczny i straszenie nadejściem 4 fali. BLAGA i Bieda. Zero konkretów od tak coś tam obiecali bo coś tam obiecać wypadało. Od poniedziałku kontynuacja planu NOWY ŁAGR a nie Nowy Ład. Kaktus mi na ręce wyrośnie jak skupią się na odbudowie jak powinni a nie na "wyszczepieniu bydła". Powrót do lockdownów już w CZERWCU tak
Brawo PIS jestescie wielcy....macie mój głos. Zabrać bogatym... zabrać wszystko.....my biedni też potrzebujemy żyć. Już niedługo PIS skonfiskuje wam domy samochody....my też potrzebujemy żyć.
Po obiecywanej przez pana posła Lorka dwa lata temu ścieżce rowerowej z Piotrkowa do Przygłowa, która na dzień dzisiejszy jest tylko niespełnioną poselską obiecanką cacanką nie bardzo wierzę w te kolejne deklaracje, których można być pewnym.
Przecież to są same kłamstwa! Pinokio już to kiedyś powiedział, że będziemy obiecali wszystko, a potem (po wyborach) będziemy wszystko wygaszali! Ja też mogę obiecać, że dam każdemu polakowi po 100 tysięcy jak mnie wybiorą na prezydenta, co mi zrobią po wyborach jak im nie dam? Co zrobili Wałęsie?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!