Polski Ład. Fachowcy, inżynierowie, przedsiębiorcy zapłacą więcej
Propozycje dotyczące zmian wysokości składki zdrowotnej oznaczają de facto wzrost podatków dla przedsiębiorców i samozatrudnionych. Więcej zapłacą osoby lepiej zarabiające czyli specjaliści, eksperci. Polska właśnie teraz potrzebuje inżynierów, informatyków, naukowców, programistów
A Polska właśnie teraz potrzebuje jeszcze większej przedsiębiorczości, innowacyjności, rozwoju kapitału intelektualnego i ludzkiego. Potrzebuje inżynierów, informatyków, naukowców, programistów, lekarzy itp. Nie możemy sami podkopywać sobie podstaw rozwoju wypychając tych fachowców do pracy za granicę, gdzie wynagrodzenia na rękę okażą się dla nich korzystniejsze
6 lat mieliście żeby coś zrobić w tej sprawie i nic nie zrobiliście....mam wam teraz uwierzyć....pic na wodę S12 nie powstanie.....i tyle wam powiem....będziecie urabiać biedotę i gawędź żeby tylko na Was zagłosowali w najbliższych wyborach......jacy to nie jesteście wielcy....był Maciarewicz....spalił się teraz....kolejny wystawiony Lorek....mówię wam nie.
Uwierzę jak zobaczę.
Jeżeli Się zacznie być budowana to nasze wspaniałe władze miasta powinna głośno mówić o przedłużeniu wschodniej obwodnicy do Się i DK91. Trzeba zabrać tiry z Wolborskiej, Krakowskiego Przedmieścia.
Przecież to są same kłamstwa! Pinokio już to kiedyś powiedział, że będziemy obiecali wszystko, a potem (po wyborach) będziemy wszystko wygaszali! Ja też mogę obiecać, że dam każdemu polakowi po 100 tysięcy jak mnie wybiorą na prezydenta, co mi zrobią po wyborach jak im nie dam? Co zrobili Wałęsie?
Po obiecywanej przez pana posła Lorka dwa lata temu ścieżce rowerowej z Piotrkowa do Przygłowa, która na dzień dzisiejszy jest tylko niespełnioną poselską obiecanką cacanką nie bardzo wierzę w te kolejne deklaracje, których można być pewnym.
Brawo PIS jestescie wielcy....macie mój głos. Zabrać bogatym... zabrać wszystko.....my biedni też potrzebujemy żyć. Już niedługo PIS skonfiskuje wam domy samochody....my też potrzebujemy żyć.
Wyszli ,powiedzieli kilka ogólników a od poniedziałku znowu rajfurzenie na eksperyment medyczny i straszenie nadejściem 4 fali. BLAGA i Bieda. Zero konkretów od tak coś tam obiecali bo coś tam obiecać wypadało. Od poniedziałku kontynuacja planu NOWY ŁAGR a nie Nowy Ład. Kaktus mi na ręce wyrośnie jak skupią się na odbudowie jak powinni a nie na "wyszczepieniu bydła". Powrót do lockdownów już w CZERWCU tak
Gdzieś czytałem, że obecnie polskiego przedsiębiorcę bezpośrednio obowiązuje ok. 500 ustaw i rozporządzeń... A są kraje gdzie jest to tylko ok. 30.
Jaki ład? Podajcie chociaż jedną dziedzinę gdzie PiS zrobił choćby małe uporządkowanie? (służba zdrowia-nie działa, sądownictow-nie działa, edukacja- jak w średniowieczu, administracja-porażka, wojsko /policja - szkoda słów
Szukuje się grabież polskiej klasy średniej....żeby docelowo zrobić 99,9 % biedoty i 0,1 % najbogatszyszych
poprzez podwyzszenie podatków: podwyższenie składki zdrowotnej
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!