chyba nie myslisz ze za stan PRYWATNYCH kamienic bedzie odpowiadał UM badz jakakolwiek inna postronna osoba!! To juz wina zarzadców tych kamienic, ze nie dbaja o swoje nieruchomosci!!!!Jeśli chodzi o wymienione przez Ciebie ulice, to wg mnie, to one własnie zmieniają bądz w niedługim czasie zmienią swoj wizerunek. Z tego co piszą w regionalnych mediach (m.in tez na epiotrkow) mozna wyczytac, że wizerunek ten sie zmieni chociażby dzieki projektowi Trakt Wielu Kultur!!własnie modernizowana jest Jerozolimska, niedlugo zacznie sie dabrowskiego, słowaka, wojska polskiego i uliczki w rynku... a że do naprawy jest bardzo wiele to jest to wynik nieudolnych rządów poprzednich ekip!A od reki nie da sie wszystkiego naprawić. I tak już zrobiono bardzo wiele w ciągu ostatnich 3 lat, takze jestem spokojny o kolejne!!
jeszcze jedno, sądzę że wszystkie zabiegi dążące do poprawy wizerunku Starówki czy to poprzez wystawianie doniczek, gablot czy organizowanie imprez jest jak najbardziej odpowiednie...!!! jedyny problem, ze zawsze w naszym spoleczenstwie trafi sie ktos kto bedzie staral sie popsuc starania osob ktorzy chca cos zmienic!!czy to przez sikanie po klatkach czy przez atakowanie wszystkich inicjatyw majacych na celu rozwoj i poprawe wizerunku!!
ja nie muszę jeździć do Warszawy gdyż tam w zasadzie mieszkam i wiem jak jest. Poza tym gratuluje bystrości - porównywać miasto które liczy ok 2 mln w dodatku stołeczne mieszkańców z miastem 80 tys. Mówisz, ze wszystko upadło, ale oczywiście nie dostrzegasz, że poprawa wizerunku zabytkowych miejsc Piotrkowa oznacza ruch turystyczny, pieniądze i miejsca pracy. Dla tego miasta robię dużo, a przede wszystkim nie krytykuje zmian, które idą na lepsze, bo ja nie mam wybiórczej pamięci i pamiętam wygląd piotrkowskich zabytków. Jak napisał Smutny Piotrkowianin nie da wszystkiego zrobić się w jeden dzień, a do stanu w jakim było i dalej znajduje się jeszcze wiele piotrkowskich zabytków odpowiadają 44 lata komunizmu i zaniedbania władz po 89. To komuniści zniszczyli Starówkę, o Starym Cmentarzu nie wspominając. Najlepiej biadolić, że wszystko upadło, tylko powiem Ci, ze tego nic nie zmieni - huty nie będą znowu wyrabiać szkła, Metalplast nie będzie robił zamków itd. - te czasy już minęły i najwyższy czas przestać żyć przeszłością i robić coś dla tego miasta, dla jego przyszłości,a jego przyszłość to turystyka, bo na tym miasto może robić prawdziwe pieniądze, nie na przemyśle, którego już nie ma. Z tego co piszesz wnioskuję, ze myślisz następująco: "kamienice na Starówce to ruiny, ale nie remontujmy ich" Podobnie jak mój przedmówca mam gdzieś czy kamienica jest miasta czy w rękach prywatnych jeśli jest odrestaurowana.
Komuna meldowała w prywatnych domach lokatorów z list urzędu miejskiego. I nic nie robiła przez tyle lat. Dlaczego teraz wszystko całkowicie zużyte i zdewastowane przez ponad 60 lat maja naprawiać za swoje pieniądze byli właściciele których wyrugowano z ich własności?
Dowiedz się na ile obecna ekipa zadłużyła miasto w stosunku do lat poprzednich i dopiero dyskutuj.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!