1. Po pierwsze, nie jestem dzieckiem w sieci (choć niektórzy z pewnością tak sądzą), więc ta stronka raczej nie dla mnie, gdyż czuję się w miarę bezpiecznie. Jak dotąd, żaden pedofil nie zaproponował mi randki czy też nadesłania mojej foci!
2. Po drugie, co ja miałbym robić na tej stronie www.bezpieczny.piotrkow.pl?
To strona o zawężonej problematyce. Dobrze, że takowa istnieje i nie wykluczam, że kiedyś jakieś zagrożenie tam zgłoszę!
Ale czy mogę opisać na tej stronie zagrożenie, jakim może być ponowny wybór obecnego prezydenta na przyszłego prezydenta? Nie! Bo co to ma wspólnego z referatem zarządzania kryzysowego Urzędu Miasta?
Czy mogę na reklamowanej przez Ciebie stronie ostrzec przez kandydatem z billboardu "Piotrków potrzebuje lekarza"? Nie, bo jakiś magistracki administrator coś takiego zdejmie mi z tej strony.
Przypuszczam, że jesteś, może i nawet jako etatowy urzędnik magistracki, zaangażowany w to (słuszne) przedsięwzięcie, dlatego temat ten przewija się przez Twoje wypowiedzi jak powracająca melodyjka.
Ja, proszę ja Ciebie, a także - jak sądzę - Lola, potrzebujemy szerokiej otchłani uniwersalnego forum, aby móc szeroko rozpostrzeć płetwy i płynąc nieskrępowanymi ruchy, rozpruwać napotykane obiekty i je zatapiać, jak ryba-piła albo je dźgać ostrym harpunem z żelaza, jak - nie przymierzając - Nautilus mścicielskiego kapitana Nemo!
Oczywiście, zamiast tej piły i tego harpuna używamy klawiatury komputera i... resztek własnego intelektu!
Opatrznie mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o to że ktokolwiek jest dzieckiem w sieci tylko to była riposta na twierdzenia Lola nt jakiejkolwiek anonimowości w sieci. Wkleiłbym tutaj dobry link dot włamań na facebooka ale chwilowo nie mogę go znaleźć. A podana przeze mnie strona była tylko przykładem.
Mógłbyś o wiele więcej niż tutaj. Mógłbyś opisać zagrożenia które widzisz na codzień - tym samym możesz uchronić kogoś przed pobiciem, kradzieżą itp. Generalnie chodzi o zgłaszanie miejsc, osób, sytuacji które mogą stanowić niebezpieczeństwo. Tymi spostrzeżeniami możesz się podzielić równierz z nami - chodzi o budowanie bezpiecznego piotrkowa. Napisz gdzie twoim zdaniem jest niebezpiecznie, gdzie potrzeba jakichś patroli itp. Znamy już twoje poglądy polityczne - twoje wypowiedzi można obserwować w każdym dostępnym wątku na epiotrkow.pl - życzyłbym wszystkim aby ludzie w ten sposób wypowiadali się o niebezpiecznych miejscach w PT - to naprawdę może coś zmienić!
Tutaj muszę Cie zasmucić ponieważ jestem zwykłym piotrkowianinem. Usłyszałem o inicjatywie w radiu będąc w Łodzi i bardzo sposobał mi się ten pomysł. Czy powraca w moich wypowiedziach jak powracająca melodyjka? Do tej pory wspomniałem o tym 2 razy ;-)
Może warto stworzyć alternatywne piotrkowskie forum polityczne o takiej tematyce? Gdzie otwarcie będzie można krytykować rządzących bez obawy o bana od administratora?
Niestety Ty też mnie opatrznie zrozumiałeś. Jakaś tam anonimowość mój drogi jednak póki co jeszcze jest, wszak odcisków moich linii papilarnych z zacisza swojego domu nie jesteś w stanie pobrać, a przed moim komputerem może sobie siedzieć:
1.mój brat albo i siostra
2.mąż,
3.kochanek
4.dziecko,
5.sąsiadka, co to przydreptała na chwilę na kawę,
6.a nawet powiem więcej - może sobie klepać w klawiaturę mój Feluś bo ja Ci powiem, że pies mój też niezmiernie inteligentny jest.
IP to jeszcze nie jest informacja metrykalna mój drogi.
PS.A że tak jesteśmy przy metryce tudzież danych osobowych, to jako żem kobieta odmień proszę pseudonim i nie pisz więcej "riposta na twierdzenia Lola", tylko co najwyżej Loli. Pozdrawiam
A czy można tam zgłosić sytuację, która również stanowi niebezpieczeństwo, a mianowicie 3 duże, uschnięte drzewa przy ul. Krakowskie Przedmieście na wysokości posesji 57 (przy przystanku MZK) i 59?
O tym, że takie uschnięte drzewa stanowią realnie i śmiertelne zagrożenie w przypadku wichury nie muszę chyba nikogo przekonywać.
A inne niebezpieczeństwo w postaci niesprzątniętego po wiosennych ulewach żużlu, zalegającego na jezdni ul. Krótkiej między posesjami 17 i 19? Telefony do Straży Miejskiej nie przynoszą żadnego efektu.
najpierw to zwróć uwagę koledze z klubu ;-)
Zaskoczyłeś mnie, bracie. Niegłupio prawisz. No i nie mieszasz z błotem. Dziękuję.
Z pewnością skorzystam z podanej strony i będę tam zgłaszał, co uznam za warte zgłoszenia. Do tej pory dzwoniłem zwykle do straży miejskiej lub na policję.
Idzie koło mnie grupka młodego pokolenia i klnie, łapię za telefon.
Stoją przed sklepem amatorzy wina za 4 złote i ciągną flachę - dzwonię zaraz.
Parkuje palant na trawniku - telefonuję.
Leży jakiś na ławce obrzygany i śpi - 997 i chłopcy jadą.
Rozumiem, jakiego rodzaju niebezpieczeństwa i zagrożenia zgłaszać na www.bezpieczny.piotrkow.pl
Jako zdeklarowany donosiciel i urodzony kablarz oraz gumowe ucho, obiecuję korzystać z tej możliwości Walki ze Złem, jaką ta strona proponuje.
Pozdrawiam Ciebie!
Pracy nigdy Ci nie braknie
O zaloty!? Napisz Mój Kochany!?
Jedyny kandydat na Prezydenta to Pan Krzysztof Kozlowski - nie umoczony w polityce miasta
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!