metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga15.06.2010 15:21

"anty" napisał(a):
A może jednak Pan Chojniak nie wystartuje. Byłby super.
Panie prezydencie niech Pan nie kandyduje!!!

A nawet jakby wystartował, to co? I tak przegrałby z kretesem. Ciekawe jaki powód wymyśli, żeby nie kandydować?
A tak a propos - do końca tej jego tragicznej kadencji zostało równo 150 dni.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)15.06.2010 15:18

"bart" napisał(a):
no i jeszcze sklepik z art. kościelnymi w kościele NSJ tak na marginesie

A o co biega z tym sklepikiem? Coś bliżej, proszę.

00

Lola ~Lola (Gość)15.06.2010 15:09

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Kandydat jest szalenie mało wyrazisty. Ale może ktoś to kupi.

Z przeglądu tutejszego forum widzę, że tacy klienci już się pojawiają... Powyższa rozmowa przypomina po części spowiedź, po części wypełnianie kwestionariusza osobowego, tudzież formułowanie CV. Wybory na gospodarza miasta to nie konkurs na odnowę moralną, czy prezesa fundacji "Grzeczność". Tutaj trzeba kreatywności, dynamizmu oraz konsekwencji. Cytat:"Nie jestem człowiekiem kłótliwym, kontrowersyjnym, złośliwym, uszczypliwym" - zatem w jaki sposób Pan sobie poradzi ze stadem kłótliwych, kontrowersyjnych, złośliwych, uszczypliwych radnych oraz mieszkańców??? Jak na moje oko to kolejny kandydat lansujący wrodzoną dobroć, życzliwość i uprzejmość. Tyle, że to dla Piotrkowa za mało!

00

anty ~anty (Gość)15.06.2010 14:25

A może jednak Pan Chojniak nie wystartuje. Byłby super.
Panie prezydencie niech Pan nie kandyduje!!!

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)15.06.2010 14:25

Coś ten Pan nadużywa słowa "pokora".
Prezydent 80-tysięcznego miasta, jeżeli zamierza coś tutaj, na tym piotrkowskim łez padole w ogóle zdziałać, to pokornym być nie może, na Boga! Jeśli już, to przekornym!
I jakoś tak kandydat się wypowiada, że to nie on, tylko oni go do startowania omal zmusili. A ja myślałem, że jak ktoś czegoś chce, to prze do przodu, a nie jest popychany do działania.
Ja tu energii i zapału w tej wypowiedzi nie dostrzegam.
No i ciągle mało wiem o samym kandydacie i o jego osiągnięciach, sukcesach i porażkach.
Tak, wiem, że to jeden z radnych, ale jakiś bezbarwny on musi być, bo niczym on mi się nie zaznaczył, a gazety czytam, nawet niekiedy i stronkę Rady Miasta. On z czegoś jest znany? Coś dokonał? Czymś zabłysnął? Wsławił się może jakoś? Zaznaczył czynem jakim?
Ma on jakieś osiągnięcia? Zawodowe? Społeczne?
Rozwiódł się może przynajmniej z hukiem?
Jakimś skandalem błysnął? Ma może o 30 lat młodszą kochankę? Ćpał chociaż jak młody Tusk? Miał może wujka w Abwehrze?
Może ojciec siedział w PRL za aferę mięsną?
A może coś chociaż ukradł? Spinacze z biura?
Może jakiś wyrok ma na koncie? Może do ZMS-u przynależał?
Może choć handlował dżinsami i biseptolem na dworcu Keleti?! Może chociaż włosy sobie farbuje?
Nie! Nic! Tabula rasa!
Dam sobie łeb ukręcić, że gdyby spytać 78 tysięcy piotrkowian (licząc z oseskami i starcami bez kontaktu) o tego kandydata, to zezna może 100, góra 200 osób, że w ogóle słyszało o takim nazwisku!
No więc z czym do gości? Jaki prezydent? Bądźmy czasami poważni.
Żeby w takim mieście przez tyle czasu PiS nie potrafił wyłuskać swego kandydata, ale z ikrą i z jakimś mniej lub bardziej konkretnym życiorysem...
Kandydat jest szalenie mało wyrazisty. Ale może ktoś to kupi.

Komentarz był edytowany przez autora: 15.06.2010 14:35

00

bart ~bart (Gość)15.06.2010 14:00

no i jeszcze sklepik z art. kościelnymi w kościele NSJ tak na marginesie

00

Mac ~Mac (Gość)16.06.2010 11:16

"Lola" napisał(a):
A krytykować tak umiejętnie, jak my to robimy? To zapewniam wcale nie jest tak proste, ale serdecznie zachęcam do dołączenia do naszego skromnego prywatnego cyrku, będzie weselej.

i mamy tu klub wzajemnej adoracji. Gdybyscie byli tak aktywni na www.bezpieczny.piotrkow.pl to szacun ale jak na razie czytam tylko to wasze biadolenie bez sensu

Komentarz był edytowany przez autora: 16.06.2010 11:17

00

J23 ~J23 (Gość)16.06.2010 11:32

TYLKO KRZYSZTOF KOZLOWSKI NA PREZYDENTA - BYLY RADNY.

00

Lola ~Lola (Gość)16.06.2010 11:57

"Mac" napisał(a):
szacun ale jak na razie czytam tylko to wasze biadolenie bez sensu

1. Może i być bez sensu. Najgorsze jest to, że 80/90% społeczeństwa ma tego typu zdanie: najlepiej sobie siedzieć w domu i przyjmować rzeczywistość taką, jaka jest. Ot pływać sobie zgodnie z nurtem rzeki. Najlepiej, żeby po świecie chodziły jednostki wyzbyte z własnych myśli i poglądów, pozbawione własnej woli i jakiegokolwiek zaangażowania - takimi łatwiej sterować.
2. Tak się niestety składa, że ostatnie 4 lata dostarczyły aż nadto powodów do krytyki, więc nikt tu nie szuka niczego na siłę. Wadliwe i bezużyteczne decyzje po prostu należy piętnować.
3. Nie oceniaj pochopnie. Forum ma to do siebie, że jest anonimowe. Nie wiesz, kim krytykujący jest na co dzień i jakie wiedzie życie - zaangażowane, czy bezużyteczne społecznie. Pozdrawiam

00

Mac ~Mac (Gość)16.06.2010 12:14

"Lola" napisał(a):
1. Może i być bez sensu. Najgorsze jest to, że 80/90% społeczeństwa ma tego typu zdanie: najlepiej sobie siedzieć w domu i przyjmować rzeczywistość taką, jaka jest. Ot pływać sobie zgodnie z nurtem rzeki. Najlepiej, żeby po świecie chodziły jednostki wyzbyte z własnych myśli i poglądów, pozbawione własnej woli i jakiegokolwiek zaangażowania - takimi łatwiej sterować.

Mam swoje zdanie tna temat polityków ujawniłem je raz czy dwa i to mi w zupełności wystarczyło.

"Lola" napisał(a):
3. Nie oceniaj pochopnie. Forum ma to do siebie, że jest anonimowe. Nie wiesz, kim krytykujący jest na co dzień i jakie wiedzie życie - zaangażowane, czy bezużyteczne społecznie. Pozdrawiam

Każdy ruch w sieci pozostawia slad http://www.dzieckowsieci.pl/kazdy_ruch[/b]
Ponawiam propozycję uaktywnienia się na www.bezpieczny.piotrkow.pl zamiast narzekac mozna zrobic cos zeby piotrkow byl bezpieczniejszy

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat