Trzeba pilnować terminu,żeby go nie przekroczyli a jezeli juz to z karami. Mam nadzieje ,że inni uczestnicy przetargu o to zadbają. Dotyczy również ul. Spacerowej.
jeden walec na Roosevelta drugi na rondzie wizytówka Piotrkowa do muzeum z tym
Mam nadzieje że nie zostanie przedłużony czas zakończenia robót przez p. Majczynę z powodu temperatury. W styczniu i lutym zazwyczaj są ujemne temperatury i można było to przewidzieć przystępując do przetargu. Jezeli tak się stanie będzie to naruszenie przepisów i zawsze trzeba będzie przedłużać terminy na każdej inwestycji jak to się działo w wielu innych inwestycjach - co rodzi różne skojarzenia i domysły. Za kary za nieuzasadnione przedłużanie prac i wymyślanie robót dodatkowych które urzędnicy z UM łykają jak świeże bułeczki można by zrobić kilka inwestycji więcej. Już niedługo odpowiedni referat pochwali się w ilu i jakich inwestycjach odstąpił od warunków zawartych w siwz a w jakich nie - zrobi się ciekawie
Jaki jest ogólnie powód przebudowy tego ronda?Wypadki były ale to przez tych co mieli w du.... znak stopu.Tam jedynie co było zrobić to sfrezować garby podrównać i namalować grube porządne linie bo co niektórzy sie nie mieszczą osobówkami na jednym pasie..
Ciekawa informacja: w urzędzie siedzą debile, którzy nie wiedzą, że zimą jest zimno. Badania są potrzebne. Na głowę.
Ja tylko przypominam, że to wszystko z naszych podatków.
Cyt. "Jak jest zima to musi być zimno pani kierowniczko". Tylko Majczyna o tyn nie wie.
Przecież wiadomo że od listopada zaczyna do robić zimno i temperatura spada sporo po niżej zera...
Pisałem już, że to głupota zaczynać prace w zimie, bo może być mróz i wszystko stanie. Ale oni myśleli, że będzie lato. No i się nie udało. Po drugie po co podnoszą tak bardzo środek tego ronda ? Znów będą się wywracały ciężarówki bo już widać, że będzie pochylone bardzo i do tego promień się zmniejszy. Fizyki się nie oszuka i znów będzie kolejna przebudowa.
Kolejnego bubla zrobią nie ten układ ulic do ronda turbinowego. Tyle na wschodzie kraju jeździłem i jakoś takiego ronda nie spotkałem są wszędzie piękne drogi skrzyżowania i duże ronda po 3 pasy ruchu .Tu wystarczyło obniżyć środek i położyć nową nawierzchnię nic więcej nie ma potrzeby robić to wyrzuca się kasę na durne pomysły urzędników i za chwilę się okaże ,że to kompletny niewypał w tym miejscu.Tylko u nas w łódzkim taki bałagan drogowy jak nigdzie w kraju
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!