jak już to zaślepionym antyklerykałem, bo skoro stąd ma się brać ten antyklerykalizm to ten przymiotnik tam się należy. Nagonka medialna na kościół trwa już kilka dobrych lat i przede wszystkim polega na nagłaśnianiu przypadków pedofilii w kościele, natomiast nie spotkałem się jak dotąd w tych samych mediach aby podawały do informacji publicznej, o tym, że przypadki te zostały ekskomunikowane, ale na tym już polega stronniczość tych mediów. Kościół to bardzo liczna organizacja i takich czy innych równie przykrych przypadków się nie uniknie, ale mimo to manipulacji dopatrywałbym się w stronniczym podawaniu informacji na temat działania kościoła i przyjmowaniem ich z przyklaskiem przez część audytorium, jak widać np na tym portalu
Niech zgadnę - ksiądz Bartczak?
a to maja to ukrywac pedowfilom powinno sie siuska ucinac. A jedyny sposob to niech ksiadz ma rodzine i wtedy by normalnie funkcjonowal. Ktos madry powiedzial hu... reka nie oszukasz a ze maja ministrantow to na nich najczesciej pada
Stąd, czyli skąd? Dla mnie media to żaden wiarygodny nośnik informacji, wszystko trzeba przyjmować z przymrużeniem oka, więc nie trafiłeś z oceną. Ale jako członek społeczeństwa znam osobiście kilku księży, znam ludzi, którzy znają księży itd. Nie da się nie stykać z tym środowiskiem. A skoro mam oczy i rozum, to wyciągam wnioski i kształtuję swoje opinie na dany temat. Dla mnie kościół to zakłamane i chciwe środowisko, chcące podporządkowywać sobie ludzi i świetnie mu to wychodzi. I nie ma to nic wspólnego z wiarą w Stwórcę i miłością do drugiego człowieka :) Pozdrawiam
I wniosek z tego taki że Interpol ma kogo szukać :))))
Ciemnota katolicka i sami księża będą robić wszystko,aby "wybielić" tych wszystkich zboczków w sutannach. To się sypnie jak w ciemnej zboczonej Irlandii,gdzie grzechy sutannowi mierzyli swoimi "grzechomierzami",a ciemnota cieszyła się z tego.
Skąd tyle nienawiści do Kościoła i do księży w niektórych wypowiedziach?
Może dlatego że ludzie wreszcie zaczęli przeglądać na oczy
Ciekawa lektura :)))
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Coraz-mniej-Polakow-uczestniczacych-w-mszach-sw-rosnie-liczba-ksiezy,wid,16039096,wiadomosc.html
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!