Hahah chyba cos Ci sie w mozgownicy pomieszalo. Moze za czasow gdy dla ludzi ksiadz byl prawie Bogiem minely wiec nie strasz. Poczytaj nieuku
Cały kościół został pomyślany tak, żeby ciemny lud na tace dawał :) i żeby posłuszny był i w ryzach trzymany. ament ;)
Dzięki Bogu, że mamy takich Księży jak ks. Bochyński.
A za wrogów Kościoła wypowiadających się na tym forum będziemy się modlić.
Ja tam wrogiem nie jestem :) po prostu nie uznaję tej instytucji i tyle :) a ks. Irek jak to człowiek, ma plusy i minusy ;)
A Ty wierzysz w Boga czy w kosciol??
Wierzymy w Boga, a Kościół został zbudowany przez Pana Jezusa i bramy piekielne go nie przemogą.
Mają to dają. Dwa tysiące lat dają, więc byle pietrek też tego nie zmieni, choćby się zapluł jadem i żółcią. Amen
a co to za pytanie ? co to, ludzie się mają spowiadać się komuś w komentarzach na epiotrkow? to, że ktoś czuje szacunek do kościoła to dla mnie normalne, a skoro jakaś mniejszość daje się manipulować atakom mediów na kościół to niech lepiej wróci do szkoły bo najwyraźniej nie posiadła dostatecznie umiejętności czytania ze zrozumieniem i lepiej przyswaja informacje z kanałów audio-wizualnych aniżeli, ze źródeł pisanych.
Tak samo radio i telewizja, jak i "słowo pisane", to jedna wielka manipulacja. Skoro tego nie pojmujesz, to raczej Ty masz niedostateczne umiejętności rozumienia ;) A kościół jest mistrzem manipulacji, bo jak ktoś tu zaznaczył, trwa to już sporo wieków. I to nie mniejszość daje się manipulować, tylko ta zaślepiona i nieumiejąca samodzielnie przetwarzać danych większość;) Jak może drugi, równy Tobie człowiek, mówić Ci co jest dobre, a co złe i jak może czuć się pośrednikiem między Tobą a Stwórcą? Weź idź poczytaj sobie baśnie i legendy, na to samo wyjdzie. W końcu to też "słowo pisane" :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!