To wszystko ma na celu odwrócenie nas od Jedynego Boga i skierowanie na bożki, którym mamy oddawać cześć.W kościele o.o.Jezuitów zdjęto Chrystusa ukrzyżowanego, a wstawiono obraz Matki Boskiej Piotrkowskiej.W kościele na ul. Lódzkiej ksiądz zasugerował, aby wierni oddawali cześć figurze J.P.II i panie w moherowych berecikach , po każdej mszy, ustawione w długą kolejkę oczekują na swój moment ucałowania stopy wyżej wspomnianej figury.Boże młyny mielą wolno, ale sprawiedliwie.Sąd Ostateczny zacznie się od Domu Bożego, czyli od tych, którzy wyznają. że są sługami Chrystusa,a w rzeczywistości służą władcy tego świata-papieżowi.
w koncu głos rozsądku .
Papież był takim skromnym człowiekiem- pewno by nie chciał, żeby robić takę "checę" wokół jego krwi.
te to sie kieroja raczej w strone Torunia i ojca dyrektora. A mnie najbardziej dziwi to ze Tu tacy pobozni co niedziela do kosciola w dygodniu tez do kosciola do czestochowy na kolanach mogly by isc a jak co do czego to jak by sie dalo do by cie w lyzce wody utopily. Pystam sie czy to jest ich wiara ??
Tak jak u mnie w miejscowosci sa 4 kobitki jak by sie dalo to by co msze chodzily tu sie udzilaja tu jakie swiete a jak ide do sklepu to siedzia przed sklepem i pija zwykle wina na kazdym psy wieszaja, a ich mężowie wieczorem przychodza po swoje pobozne zonki i na plecy i do domu je zanosza. Taka jest wiekszosci mocherow i nie tylko wiara. Ale jak to mowia pieklo jest wybrukowane dobrymi uczynkami.
Jak długa historia chrześcijaństwa, tak stary relikwiowy biznes. I tak, że się do krwi ograniczyli. W średniowiecznej Europie furorę robiła relikwia, którą był napletek samego Jezusa! W końcu ktoś podliczył, że tych Jezusowych napletków w różnych miejscach było aż kilkanaście! Sprawa z czasem ucichła a ślad po tych kontrowersyjnych relikwiach zaginął. Nadal jak widać kilkadziesiąt procent społeczeństwa mentalnie tkwi w mrokach średniowiecza i ze swojej głupoty i naiwności cnotę jeszcze czynią. Potrzeba Wam jeszcze innych dowodów, że nic nie działa tak odmóżdżająco jak ślepa wiara?
Te relikwie to nie ampułka z krwią jak podają w artykule tylko kawałek pokrwawionej szaty z 13.05.81
Kult relikwii???? Cofamy się do XVI w. do czasów Reformacji i Lutra! Cała reformacja zaczęła się od negacji potrzeby kupowania odpustów i relikwii - nie tędy droga do zbawienia! Sic!!!!Czyste średniowiecze is back?
W każdym razie mój dziadek powtarzał mi:"jeśli wierzysz, że cię ksiądz do nieba zaprowadzi, to jesteś w błędzie. Żyj według przykazań i o resztę się nie martw". Relikwie tym bardziej nikogo do nieba nie zaprowadzą!
madre słowa!!!
Dopiero dziś. Antoś tyle razy był w klasztorze o.o. Bernardynów i posiadanej swojej prywatnej relikwii swemu elektoratowi nie przekazał? A Piotrkowianie w fotelu poselskim go posadzili.
http://sklave.manifo.com/
Często robisz sobie takie eksperymenty?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!