możecie sami zobaczyć drogi w łódzkim
http://www.meteoinfo.info/dane-ogolnodostepne.php?m=dz-kamery-lodz
Szkoda, że w tym kraju zawsze się pisze nie dostosował prędkosci do warunków jazdy, a nikt nie pisze że w grudniu po raz kolejny zima zaskoczyła drogowców, że ludzie gina bez sensu, bo drogowcy oszczędzają na soli i piasku, że wreszcie nikt za taki stan dróg nie jest odpowiedzialny. Myślę, ze tej zimy powinny posypać się pozwy odnosnie stanu dróg i wypadków z tym związanych. Co z tego, że jedziemy 20 na godzinę jak stan dróg nie pozwala nawet na wyjechanie na drogę, a co mówić o dojechaniu do pracy. Niestety nie wszyscy mogą pozwolić sobie na to, żeby pozostać w domu. Współczuje rodzinie.
Hmmm ciekawe czy zbiorowe zgłoszenie przez mieszkańców sprawy do prokuratury lub sądu coś pomoże w wyegzekwowaniu efektywnej pracy służb odpowiedzialnych za odśnieżanie miasta ?
Rozumiem oszczędności związane z kosztami walki ze śniegiem, ale przynajmniej okolice skrzyżowań i rondek to mogłyby odpowiednie służby trochę podsypać... (???)
A tak w ogóle to mam wrażenie, że Piotrków źle wychodzi na tym, że wybory prezydenta zakończyły się w I turze:-(
Wszędzie tak jest gdzie była pierwsza tura tylko :)))
Skoro miasto ma tylko 1,1mln na odśnieżanie to o czym Ty marzysz ? Po to płacisz podatki byś jeszcze musiał na rzecz miasta odpracować łaskawie z łopatą w ręku czyn społeczny. Może jakaś ulga z podatków będzie za Akcję Zima ?
To był mój kolega z podstawówki. Dzisiaj był jego pogrzeb. Maćku, spoczywaj w pokoju.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!