metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
donek ~donek (Gość)19.02.2012 12:59

A może ktoś mi odpowie ile nas kosztuje dotychczas wejście do UE?(STRATY I ZYSKI)

00

glos wart wiele ~glos wart wiele (Gość)19.02.2012 13:19

trzeba bylo sie uczyc nieuki i zostac nauczycielem i teraz korzystac z dodatkow malych, a nei w skzole kamieniami rzucali partacze a teraz sie wypowiadaja ze nauczyciel ma da duzo bo ochlapowy dodatek otrzyma ktory mu sie nalezy - do roboty nieuki a wy nauczyciele spokojnie uczcie is ie nei przejmujcie nieukami - nie jestem nauczycielem ale mam stycznosc i wiem ze sie nalezy wam

00

Lopez ~Lopez (Gość)19.02.2012 13:34

Zgadzam się z tym, że ten artykół był na zlecenie aby odwrócic uwagę od bieżacych problemów dnia codziennego mieszkańców P.T.Dajcie spokój nauczycielom zajmijcie się zarobkami urzędnikow, ile oni zarabiają korzystajac przy okazji z przywilejów { limuzyna z kierowcą, telefon komórkowy, gratisowy wypoczynek nad morzem w znanym całemu miastu ośrodku i inne} Może ktoś z was napisze ile zarabia Beria,Maryjan, Krzysio,Kacper, niech ludziska porównają głodowe wynagrodzenia nauczycieli z kasą np.Jarszak ,Krawczyńskiego i innych.

00

sklave sklaveranga19.02.2012 14:27

"Lopez" napisał(a):
Dajcie spokój nauczycielom zajmijcie się zarobkami urzędnikow

Wynagrodzenia BRUTTO:
12 736 zł - Krzysztof Chojniak, prezydent Piotrkowa Tryb. W tym dodatki funkcyjny, stażowy i specjalny. Oczywiście do dyspozycji prezydent, jak przeważająca część jego odpowiedników w całym Łódzkiem - ma samochód służbowy i służbowy telefon komórkowy bez limitu. No i trzynastkę - jak znaczna część urzędników samorządowych w tym rankingu.
11 900 zł - Stanisław Cubała, starosta pow. piotrkowskiego.
9634 zł - Wicestarosta piotrkowski. Wynagrodzenie z dodatkami.
5000 zł - Inspektor nadzoru budowlanego w Piotrkowie Tryb.
3202 zł - Kierownik delegatury Łódzkiego Urzędu Wojewódzkiego w Piotrkowie Tryb. Kieruje jednocześnie referatem paszportowym w tym mieście wynagrodzenie z dodatkami stażowym i kierowniczym
1523 zł - Początkujący inspektor w delegaturze Łódzkiego Urzędu Wojewódzkiego w Piotrkowie Tryb.
Plus trzynastki, czternastki i wszelkiej maści premie nawet za nie wykonanie zadania.
Prawie 130 milionów wyniosło na koniec 2010 roku zadłużenie Piotrkowa. Na koniec 2011 r. zadłużenie już wynosiło ok. 200 mln to jest około 2600 zł na jednego mieszkańca miasta i ciągle teraz już lawinowo rośnie. Czy kieszenie to wytrzymają?
http://sklave.manifo.com/

00

? ~? (Gość)19.02.2012 14:36

"Lopez" napisał(a):
Zgadzam się z tym, że ten artykół był na zlecenie aby odwrócic uwagę od bieżacych problemów dnia codziennego mieszkańców P.T.Dajcie spokój nauczycielom zajmijcie się zarobkami urzędnikow, ile oni zarabiają korzystajac przy okazji z przywilejów { limuzyna z kierowcą, telefon komórkowy, gratisowy wypoczynek nad morzem w znanym całemu miastu ośrodku i inne} Może ktoś z was napisze ile zarabia Beria,Maryjan, Krzysio,Kacper, niech ludziska porównają głodowe wynagrodzenia nauczycieli z kasą np.Jarszak ,Krawczyńskiego i innych

A ile kosztują nas asystenci prezydenta od spraw zbędnych??? Ktoś to policzył? Nauczyciel ma prawo do podratowania swojego zdrowia i proszę się od nich odczepić!

00

elizka ~elizka (Gość)19.02.2012 14:43

"glos-wart-wiele" napisał(a):
trzeba bylo sie uczyc nieuki

A ilu wsród tych niby nauczycieli jest nieuków to głowa mała.

00

Patrycja. ~Patrycja. (Gość)19.02.2012 15:15

oby pozwalniali tych nauczycieli od wrzesnia bo uczniow i klas jest coraz mniej a nauczycieli tyle ile bylo a nawet wiecej jest po przyjmowanych.to kogo maja uczyc i za kogo brac pieniadze ?za puste klasy?i siedza za biurkiem i nic nie robia tylko kawke pija.

00

parodia ~parodia (Gość)19.02.2012 16:37

Cytuję:
Ja, pracując 30 lat, nigdy nie dostałam “czternastki”

Ja pracuje też 30 lat i nawet trzynastki nie widziałem a warunki pracy mam ciężkie i nikogo to nie interesuje a wy za biurkiem w ciepełku i jeszcze źle!!!

00

konstantynopolitańczykowianeczka ~konstantynopolitańczykowianeczka (Gość)19.02.2012 17:20

"parodia" napisał(a):
Ja pracuję też 30 lat i nawet trzynastki nie widziałem, a warunki pracy mam ciężkie i nikogo to nie interesuje, a wy za biurkiem w ciepełku i jeszcze źle!!!

Bo trzeba było zostać asystentem prezydenta do spraw społecznych! A wcześniej expertem od Konstantynopola!
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1283229,bez-sciemniania-cesarstwo-bizantyjskie-czyli-aprilis,id,t.html#plus

00

dupa blada ~dupa blada (Gość)19.02.2012 17:21

sama prawda mata wjęcej takich rzeczy?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat