Trzeba było na Marlenę głosować a nie teraz marudzić. Sami tego chcieliście to macie.
Prośmy Boga o zdrowie dla Pana Maryjana.W roku 2003 - tj. po zakończeniu kadencji zrobimy Go SANTO SUBITO i wyniesiemy na ołtarze.
Dominikanin Paweł Gużyński krytykuje inicjatywę. Zaznacza, że świecka władza powinna skupiać się na sprawach świeckich. Mówi więc wprost, że "jest to pomysł głupi jak stąd do wieczności". - Mam deja vu sprzed roku, kiedy Sejm przeforsował uchwałę o objawieniach fatimskich. Znowu mamy do czynienia z pomieszaniem porządków. To przerost pobożności, niezbyt zdrowej, nad kompetencjami. Bo przecież władza świecka kompetencji w tym zakresie nie ma żadnych - zaznacza.
wspaniałe dno! mieszanie bożków i świętoszków do problemów i wyzwań nowej rady miasta to genialna żenada. jutro w pracy powiem, że nie wychodzi. mi praca bo matka boska mi nie pomogła albo dostałem niedotchnienienia ducha świętego. przypominam wszelkim idiot-religio-entuzjastom: Polska to kraj świecki, w którym nie tylko {dzięki bogom, he he} żyją katolicy. ogarnijcie się!
Matka Boża będzie błogosławić;
a że nie podoba się to niewierzącym to trudno
Proponuję zmianę nazwy miasta na Maryjogród, będziemy już totalnie mieli chody u przenajświętszej panienki.
Na kogo można liczyć w walce o ratunek dla naszego Kościoła? Nie na naszych biskupów, naszych kapłanów ani członków zakonów. To WASZE zadanie, ludu wiernego! Pan Bóg dał wam rozum, oczy i uszy, abyście uratowali Kościół. WASZA misja to pilnować, aby wasi kapłani zachowywali się jak kapłani, biskupi jak biskupi, a zakonnicy jak zakonnicy!
Sługa Boży abp Fulton Sheen
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!