metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
OVK ~OVK (Gość)19.04.2014 07:52

Troche z innej beczki,niech pan Hofman powie,skąd straż miejska miała środki finansowe na zmiane środków łączności z analoga na cyfrowy DMR? czyżby kupili z własnych pensji?,bo w zamówieniach publicznych nie ma nic na ten temat a wiadomo,że są finansowani z naszych podatków a patronem jest Chojniak.

20

F2q F2qranga19.04.2014 13:38

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeżdżę często autem, w sezonie także rowerem ,noi oczywiście pieszo. Dzięki temu wiem jak wygląda poruszanie się z róznych perspektyw i staram się nei utrudniać życia innym uczestnikom bez względu jaki sposób przemieszczania się wybiorę. Rozumiem,że ścieżki rowerowe nei są idealne, ale jakoś jeżdżąc rowerem na 28-mio calowych kołach z wąską oponą nie uważałem jazdy za trudną czy niemożliwą. CZasem trzeba zwolnić i uważać na innych. A co do pieszych na przejściach, cóż niektórzy nie dorośli do nowoczesnych rozwiązań. Wesołych świąt.

30

Bolo ~Bolo (Gość)19.04.2014 16:01

W cywilizowanych krajach, obok przejść dla pieszych, są przejazdy dla rowerów, gdzie rowerzysta i pieszy mają zawsze bezwzględne pierwszeństwo ale Polska to przecież "dziki kraj".

11

mariano italiano ~mariano italiano (Gość)05.07.2014 12:23

mam takie pytanko czy konkretnie na tym przejsciu [fot]mozna przejezdzac rowerem prosze o odp ludzi ktorzy sia znaja na przepisach.dz.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga05.07.2014 23:43

"mariano-italiano" napisał(a):
mam takie pytanko czy konkretnie na tym przejsciu [fot]mozna przejezdzac rowerem prosze o odp ludzi ktorzy sia znaja na przepisach.dz.

Ale po którym? Po tym ze zdjęcia w artykule? Można. To ul. Jerozolimska przy rondzie Sulejowskim - tam jest przejście dla pieszych i przejazd dla rowerzystów.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat