policja z komendantem i podinsp. szczygielniakiem na czele ,niech zacznie najpierw od siebie wymagać przestrzegania przepisów tak rygorystycznie i wobec siebie będzie nadgorliwa a od nas rowerzystów to 2 kroki w bok.głupich przepisów nie sposób zawsze przestrzegać !!! a teksty typu szkoda 100zł na mandat to między bajki
Serio? Ten na al. Concordii również? To po co budowano 2 po obu stronach drogi? Cóż za rozrzutność! Pan komendant chyba nie zna aktualnych od 2011 r. przepisów. Ustawa Prawo o ruchu drogowym mówi:
Na środkowym również.
Zapomniałeś dodać, że szczególnie w niedzielę nie da się jechać ścieżką rowerową po Karolinowskiej od strony ronda św. Faustyny, bo niestety tam parkują samochody, których kierowcy są na mszy. Więc zostaje nam ulica lub chodnik. SM ani policji jeszcze tam nie widziałem.
Idących po ścieżce rowerowej wal z całą siłą rozpędzonym rowerem używając dzwonka -jaszcze CI zapłacą ODSZKODOWANIE !! HA HA HA rozpoczynamy polowanie.
Fatal masz rację,baba z całym niemalże przedszkolem szła sobie ścieżką rowerową właśnie wzdłuż ul Kostromskiej na odcinku od Słowackiego do Belzackiej i z ryjem do mnie jak powiedziałem grzecznie "przepraszam" bo chciałem przejechać.
Proszę rowerzystów o jazdę po ścieżkach rowerowych a nie obok nich po jezdni ( ul. Rolnicza i Karolinowska) . Ulice te sa wąskie i jazda taka jest bardzo niebezpieczna a ścieżka jest nowa i wygodna .
Przypominam: nie wolno pieszym spacerować pieszym po ścieżkach rowerowych
Co rok pitolą o tym, żeby rowerzyści nie jeździli po chodnikach. Natomiast starymi pyskatymi babami, które rzucają epitetami "spier.... na ulice kur..." chodząc po ścieżce rowerowej wzdłuż ul Kostromskiej na odcinku od Słowackiego do Belzackiej nikt się nie zajmie, a to jest prawdziwa plaga.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!