Niech przestawią się na uprawę ryżu. Za tego rządu wkrótce tylko to będziemy jeść.
hodowla jest nieoplacalna bo sprywatyzowano zaklady przetworstwa. to zdanie wyjasnia mentalnosc duzej grupy ludzi w polsce ( nie tylko rolnikow)ze to panstwo ma ponosic ryzyko dzialalnosci .
a swoja droga to w polsce jest duza grupa masarni ktore powoli zaczynaja konkurowac nie tylko cena ale rowniez jakoscia miesa . a to co faktycznie produkuja ci producenci to sie jedynie nadaje do tanich marketow.
Rolnicy sami sobie są winni głosują na PSL i PIS a te partie szczekają równo na Białoruś i Rosję i efekt głosowania mają a tego nie pojmują dlaczego tak jest. Trzeba się najpierw dobrze zastanowić na kogo się głosuje . Rosja od nas nie kupuje to samo Białoruś a Ukraina też wypięła się na naszą wieprzowinę
Mam 30 lat. Pracuje na etacie, zarabiam 2500 na rękę. Połowę wydaje na mieszkanie (wynajem, z tymi zarobkami nie stać mnie na kredyt). Resztę przejadam, czasami pod koniec miesiąca zostaje stowka. Czy ja wychodzę protestować? Wszyscy by mnie wysmiali i nazwali nieudacznikiem. Każdy jest kowalem swojego losu i powinien być odpowiedzialny za swoje wybory. A nie wiecznie pretensje do kogoś..
My, świnie, też uważamy że ta hodowla jest nieopłacalna i popieramy ten protest.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!