Ludzie czy wy jesteście ślepi?!
hodowla trzody chlewnej jest nieopłacalna?
Wystarczy jechać na wieś a zobaczycie wielkie chlewnie, nowe samochody osobowe, wielkie wyremontowane domy!!! nowe ciągniki!! jakby rolnika nie było stać to by nie dostał na to wszystko kredyt, bank sprawdza zdolność kredytową! Im jest ciągle źle a maja kase na wszystko co chwile dofinansowania, odszkodowania, dodatki itd. dzie normalny etatowiec tyle dostanie??!
Nie opłaca się to gwoździe sadzić . A te traktorki po 200000-500000zl to z czego się pytam w garażu nowa fura nowa chata lub po remoncie tak narzekacie a jeszcze żaden z głodu nie umarł
Jesień; Zima; Wiosna; Lato. Tak to leciało. Chodzą słuchy, że bardzo opłacalna jest uprawa konopi, jakiejś tam.
Jeżeli hodowla trzody chlewnej jest nieopłacalna to niech się zajmą czym innym. Mną nikt się nie przejmował, kiedy mój zakład produkcyjny upadł. Zająłem się inną branżą i teraz mam duże zyski.
Tak źle a same lepsze ciagniki. Glupota nie zna granic, jeden przez drugiego ten ma 400 to ja będę miał 1000 bedzie więcej. Tylko co to za mieso jak ta świnia rosnie 3 miesiące. Same leki i chemia!!! Powinny być świnie po 1 zł za kg dla takich
Śmiechu warte to wszystko nabrali maszyn traktorów wybudowali chlewnie za pieniążki oczywiście banków a teraz nie ma na ratę bo słaba cena tucznika. Na własne życzenie wielcy hodowcy świń... Pozdrawiam wszystkich którzy kupują zagranicznego warchlaka i wspierają zagraniczną gospodarkę a nie naszą oby tak dalej hodowcy ....
!!!!! Ty jesteś sam dla siebie pracodawcą !!!!! Więc sam sobie zapewniasz potrzebne rzeczy do pracy!!! Skoro tak źle to się przekwalifikuj i po problemie!!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!