W kraju który żył 300 lat pod zaborami przez który przetoczyły się dwie wojny nie ma inteligencji została wycięta w pień . Jesteśmy narodem któremu obcięto jaja narodem którego najważniejszym celem w życiu jest spłacenie kredytu na mieszkanie!
Warto wspomnieć o 27 000 wagonach majątku wywiezionego z W-wy po upadku powstania warszawskiego wycenionego na 60 mld $ w 2004r.
Walka z Kościołem w PRL miała różne oblicza lecz cel zawsze ten sam. Unicestwić, a w najgorszym przypadku podporządkować Kościół. Należy się zastanowić czy ten proces nie jest kontynuowany dzisiaj? Tego profesor Jan Żaryn nie wykluczał.
tego sie nie da zrobić niestety, kościół jest zbyt agresywny i dlatego nie odda władzy którą ma nad ludzmi obecnie
A po co on komu?!Chyba tylko do nabijania kabzy klerowi i ich zboczonych uciech!
Jak nie macierewicz to teraz ten nawiedza Piotrków,kto ściąga tych oszołomów?
Mam wrażenie, że jest odwrotnie. Kościół obecnie ma znacznie więcej do powiedzenia i znacznie więcej przywilejów, niż w kraju (podobno) świeckim (!) mieć powinien.
My ściągamy, a zaistniał jakiś problem? Któż by szanownego Pana satysfakcjonował? Jaruzelski, Palikot, Lis?
Trzeba się było pofatygować na spotkanie, może by się rozjaśniło w głowie, choć śmiem wątpić!
7 listopada na UJK wystąpi prof. Krzysztof Szwagrzyk, szef zespołu dokonującego ekshumacji ofiar komunistycznego reżimu, m.in. na Cmentarzu Powązkowskim, z wykładem pt. "Poszukiwanie miejsc pochówków ofiar terroru komunistycznego w Polsce". Zainteresowanych zapraszam!
Dobrze napisałeś, masz tylko wrażenie. Możesz wymienić mi te przywileje?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!