te szczególy to cyt: jak juz bywam to omiam to miejsce w godzinach szczytu. heheh niezly kolo z Ciebie.
Eee,tam...
Dobry kierowca poradzi sobie z każdą sytuacją na drodze.
...że przytoczę ludowe przysłowie:" płochomu tancioru i jajca mieszajut..."
Trzeba dodać, że na skrzyżowaniu przy Zamenhoffa a szczególnie przy wyjeździe z osiedla słowackiego od strony Merkurego też dochodzi do karkołomnych sytuacji. Na zielonym przejadą max 4 samochody a potem..... dramat! korek do samego Merkurca doliczajac do tego wyjeżdżających z pobliskich parkingów. TEgo skrzyżowania nie przemyślano oj nie przemyślano!!!
wypraszam sobie moja zone wyzywac od glupka. Wyzwiska to najbardziej prywitywne zachowanie z jakim sie tu mozna spotkac a czego wlasnie mam przyklad. we wczesniejszych twoich wypoedziach tez zauwalylem prymitywne słownictwo... oczywiscie mozesz obrazac, ale to nie zmienia faktu ze wypowiadzasz sie o czyms o czym nie masz pojecia.
oczywiscie ze mozna bylo dokonac pomiarów ruchu i na tej podtsawie obliczyc cykl sygnalizacji i tak zwany czas "międzyzielony" pozwalajacy uzytkownikom opuscic skrzyzowanie przed sygnałem zielonym dla nastepnej grupy. robiłem takie rzeczy na studiach i nie ejst to super trudne zadanie.ale trzeba wziac grupe ludzi majacych minimalne pojecie i postawic ich zeby liczyli ale w Piotrkowie oczywiscie nikt o tym nie pomyslał.
Widać,że P. ZET chorował na studiach jak były zajęcia n/t sygnalizacji akomodacyjnych - tj. sterowanych zależnie od natężenia ruchu poprzez pętle indukcyjne lub kamery(takie są w Piotrkowie na wszystkich skrzyzowaniach k/ FOCUS MOOL.A to było na zajęciach tylko może było to za trudne....Proszę zwrócić sie do MZDiK ul. Belzacka i poprosić odpowiednie słuzby o korepetycję. Z tego co wiem udzielą jej Panu BEZPŁATNIE.Pozdrawiam
eh Sąsiad, sa tu tacy fachowcy /jak chociaży dwoch wyzej madox i zetka/, ze nie przetłumaczysz:) szkoda zdrowia. To tak zwani specjaliści od wszystkiego czyli od niczego:)
Ja myśle że maddox i zet to bliska rodzina albo ta sama osoba.
I prowadzą ze sobą polemike na forum :)
skoro kazda ososba z która prowadze na forum polemike to moja rodzina to witajcie bracia i siostry :D eh.......rodziny sie nie wybiera :P
A wracając do skrzyżowań.... Bardzo dobrze skonfigurowana jest sygnalizacja na skrzyżowaniu ulic Sulejowska vs Daleka i Kleszcz (na brzeżach miasta w kierunku Sulejowa, przy zjeździe na Wierzeje). Rewelacyjnie te światła funkcjonują, często tam jeżdżę i widzę logikę ich działania. A tu, pozakładali ludziom punkty do przełącznia świateł na przejściach ale po co, skoro światła działają wg sztywno ustalonego schematu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!