karaska: Srali muchy, będzie wiosna.
A co powiesz o koledze prezydenta, tym od transportu owiec, za sprawą którego nie ma w naszym mieście normalnej komunikacji miejskiej?
Do Piotrkowianina
Ten transport to nie zasługa obecnego prezydenta tylko, niestety, poprzednich prezydentów i to wszystkich w kolejności. Także najłatwiej jest zrzucić winę na kogoś. Przecież busy woziły wizerunek Pana Waldemara Matusewicza w poprzednich wyborach. wtedy było ok., tak?
reelmen: Przypomnieć Ci, co mówił Twój ulubieniec ponad 3 lata temu, w październiku 2006 r.?
http://www.tydzien.trybunalski.om.pl/41_2006_04.html
Ostatnie zdanie jest jawnym przyznaniem się do olewania uchwalonej przez Sejm RP Ustawy o transporcie drogowym, która zakazuje wykonywania przewozu osób innymi pojazdami niż autobusy spełniające warunki techniczne określone w rozporządzeniu ministra (chodzi m.in. o co najmniej 2 drzwi z prawej strony dla pasażerów w autobusie komunikacji miejskiej).
O ile mi wiadomo, nasze miasto cały czas leży na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, więc również tutaj powinna obowiązywać ta ustawa. Niestety, obecnemu prezydentowi się wydaje, że jest wyżej od ministra i Sejmu, ale już niedługo.
Do Piotrkowianina:
Wydaje mi się, że nie do końca zrozumiałeś wypowiedź "reelmen"
1. Nie napisał on, że ktoś jest jego ulubieńcem
2. Nikt nie przeczy, że to powiedział do jakiejś gazety
3. Chodzi oto, że Pobożny nie jest autorem wprowadzenia busów. Nadmienił tylko, że busy woziły w przedostatnich wyborach Pana Matusewicza. Pan Matusewicz przez okres swojego funkcjonowania nic nie zrobił, aby uzdrowić rynek komunikacyjny. Za jego kadencji MZK był w zadłużeniu.
4. Czytam gazety wyższych lotów pod względem merytorycznym, dlatego mam niewiedzę z zakresu piotrkowskich wieści.
Pozdrawiam
A może ktoś wie dlaczego nie postarano się o dotację na nowe autobusy?
Pewnie dlatego, że nikt nie umiał (i nie chciał) napisać porządnego wniosku o dotację.
Za to jest napisany porządny wniosek o dotacje dla busów i juz nie długo będzie on zrealizowany i na ulice Piotrkowa wyjedzie ponad 120 nowych busów i beda jezdzic co 5 minut a cena to nor 1,60 ulg0,80gr
Mini: Pomyliły Ci się miesiące - dziś się zaczął luty, a nie kwiecień. :DDD
Myslisz ze to jest zart prima aprilisowy to sie mylisz wyjdą ci gały na wierzch Sam osobiscie składałem ten wniosek
A po co? A na co? Nam te busy. Znowu będą się spierać, że niedostosowane odpowiednio do potrzeb.
Mają być porządne autobusy i koniec. Nowe, niskopodłogowe, klimatyzowane! Kiedy ta władza to zrozumie?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!