metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
sklave sklaveranga07.06.2013 19:53

Zacytuję Wałęsę:
- Panie premierze, więcej zdecydowania. Dość takiej zabawy!- wzywał rano Lech Wałęsa Donalda Tuska. I powiedział, że gdyby był na miejscu premiera, wydałby policji polecenie spałowania związkowców Solidarności, którzy blokowali wszystkie wyjścia z Sejmu.
- Gdybym był na miejscu Tuska, dałbym polecenie: spałować - mówił Wałęsa Monice Olejnik.
Gdzie byli kiedy rząd Tuska przyjął Ustawę o ochronie miejsc pracy przed likwidacją, która pozwoli pracodawcy obciąć etat i zmniejszyć wynagrodzenie o połowę a czas pracy pozostawić bez zmian. Ta ustawa ma za zadanie dbać o interesy kapitału zagranicznego. Powstanie nowa grupa pracowników, półbezrobotni....No tak przecież to dotyczy tylko Untermenschen.
Tusk za europejskość sprzedał Polskę. Zanim co niektórzy zorientują się to Tusk, Rostowski i pozostała banda wylądują na intratnych stanowiskach w instytucjach międzynarodowych razem ze zagrabionymi majątkami.
Gdzie są kiedy rozkradają Polskę wzdłuż i wszerz.
No tak przecież to dotyczy Übermenschen.
więcej:
http://sklave.manifo.com/

00

broda ~broda (Gość)07.06.2013 19:55

"UBekistan" napisał(a):
inż. budownictwa z 7 latami spędzonymi w kabinie

A ile dają za to siedzenie w kabinie?

00

broda ~broda (Gość)07.06.2013 20:08

"pracownika-moze-niewolnik" napisał(a):
A niektórych płaca zasadnicza jest niższa niż minimalne wynagrodzenie w Polsce czyli 1600 zł brutto

Minimalne wynagrodzenie od 1 stycznia 2013 r. wynosi 1 600 zł brutto (1 500,00 zł w 2012 r.). Jest to najniższe wynagrodzenie, jakie można zapłacić pracownikowi zatrudnionemu na umowę o pracę na cały etat. Wyjątek stanowią pracownicy, którzy po raz pierwszy nawiązali stosunek pracy. W pierwszym roku pracy można wypłacać pracownikowi 80% wynagrodzenia minimalnego, czyli 1 280,00 zł. W przeciwnym razie pracodawca musi wypłacić wyrównanie.

00

prawda ~prawda (Gość)07.06.2013 20:23

Zarobki w przedziale 6-12tyś to mało i to dożywotnio ,tzw.chorobowe np.przy budowie domu to granda.

00

z okolic ~z okolic (Gość)07.06.2013 22:25

weźta się za robotę prokuratury zamiast taśmowo umażać postępowania.
PS. pisownia oryginalna i zamierzona.

00

ja ~ja (Gość)07.06.2013 22:33

"bena" napisał(a):

Jaja sobie robisz? Ty akurat nie powinieneś pracowac w prokuraturze, skoro nie rozumiesz różnicy w obowiązkach i odpowiedzialności prokuratorów i sekretariatu.

00

jA ~jA (Gość)07.06.2013 22:38

"nie-dawac-im-wiecej-zarabiac" napisał(a):

Człowieku, najpierw naucz się czytać, a potem bierz się za pisanie. Protest dotyczy pracowników prokuratury, nie prokuratorów. A te stawki, któe podałeś, to jakieś z sufitu. Od kiedy prokurator okregowy zarabia więcej od apelacyjnego? Takich głupot nigdy nie czytałam.

00

Urzędnik ~Urzędnik (Gość)07.06.2013 23:00

Zrozumcie wszyscy komentujący artykuł, że chodzi tu wyłącznie o pracowników sekretariatów a nie prokuratorów. Z komentarzy widać kto jak czyta i jak rozumie treść.

00

asior ~asior (Gość)08.06.2013 00:38

Czy ktoś przyjrzał się bliżej tej roślince za plecami tego pana? Wygląda jakbym widział taką w TV.

00

pracownik sekretariatu ~pracownik sekretariatu (Gość)08.06.2013 02:02

Drodzy Państwo, chciałam Wam powiedzieć, że łatwo Wam oceniać innych i twierdzić że pracownicy prokuratur nic nie robią. Praca jest ciężka, wymaga wiedzy i umiejętności. Kiedy dzwonicie do prokuratury to my Wam tłumaczymy co i jak możecie załatwić. W Waszym interesie udajemy się do prokuratorów i prosimy o chwilę uwagi żeby udzielić Wam informacji. Nasze obowiązki są wykonywane szczegółowo i z dużym zaangażowaniem ponieważ za błąd ponosimy surowe konsekwencje. Możemy się przekwalifikować ale kiedy do pracy na nasze miejsca ruszą ludzie bez wiedzy, umiejętności i wykształcenia które pozwala zrozumieć specyfikę tej pracy obawiam się, że interes petenta stanie pod dużym znakiem zapytania kiedy nagle nic się nie będzie zgadzało.
Mam szacunek do pracy każdego człowieka i uważam, że jeżeli swoją pracę wykonuje solidnie to należy mu się wynagrodzenie, które pozwoli na zapewnienie podstawowych potrzeb życiowych bez obawy o kolejny dzień. Więc miejmy do siebie szacunek i nie obrzucajmy się negatywnymi stwierdzeniami nie znając sytuacji od wewnątrz.
Każdemu życzę żeby praca, którą wykonuje dawała mu satysfakcję osobistą i materialną.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat