to może by chcieli pożyczki za darmo,brać i nie oddawać,w dupach się przewraca.
Żal mi tych prokuratorów ,tacy oni biedni,tak mało zarabiają ,że korzystają z opieki.
Takie bzdety o niskich zarobkach to dzieciom w przedszkolu opowiadać.
Martens: czytaj ze zrozumieniem.
Chodzi o p r a c o w n i k ó w prokuratury, nie o prokuratorów.
Bzdur! Minimalna dla asesora to 5.859 zł dla prokuratora rejonowego 6317 a dla prokuratora okręgowego 7272 zł miesięcznie. Prokurator apelacyjny 6474 a generalny 12726 zł. Sędziowie mają jeszcze więcej bo mają 13 tą pensję i nie płacą składek emerytalnych. Nie wiem jak prokuratorzy. W załączonym linku więcej o zarobkach sędziów i prokuratorów. Podają ile zarabiają w innych krajach UE. Niech popatrzą ile zarabiają inni a ile w UE.
http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/sedziowie;i;prokuratorzy;chca;wiecej;pieniedzy,232,1,710632.html
Tu nie chodzi o prokuratorów tylko urzędników sekretariatów. A płace są rzeczywiście tak niskie. Tylko i wyłącznie w prokuraturach i sądach. Jak ktoś nie wierzy to zapraszam do pracy. Na milion procent ręczę, że się przekonasz o tym. A niektórych płaca zasadnicza jest niższa niż minimalne wynagrodzenie w Polsce czyli 1600 zł brutto. Więc prokuratury czy sądy "wyrównują" dodatkiem stażowym. Taka jest rzeczywistość. Zapraszam.
Norzeżcoorva! Przeciwko głodowym wynagrodzeniom? Głodowym, tak??!!
Wynagrodzenie brutto samodzielnego prokuratora z okręgówki z 25-letnim stażem pracy to 12-14 tysięcy złotych. Prokuratorzy jeżdżą latem z całymi rodzinami opalać torsy, a zimą szusować na nartach do Cancun.
Jeśli w prokuraturze ktoś musi korzystać z opieki społecznej, to najwyżej sprzątaczka, bo ta jest poniewierana, jak wszędzie.
PS Panie Raczkowski, a kiedy wreszcie jakaś decyzja w sprawie łapownika z piotrkowskiej rady miasta? Bo średnio rozgarniętemu śledczemu sprawa taka zajęłaby tydzień- dwa...
Dla protestujących-niedojadających porada ode mnie gratis: możecie śmiało składać podania o przyjęcie do pracy w okolicznych magazynach. Nie musicie się wstydzić - wyższe wykształcenie nie jest żadną przeszkodą w pracy fizycznej! A i zarobki będą na pewno nieco większe, niż wspomniane w artykule 1100 złotych!
I jeszcze takie pytanie ode mnie - dlaczego, jeśli już protestujecie, nie jest to protest konstruktywny? Dlaczego tylko na pieniądzach się skupiacie? Dlaczego nikt z Was nie zaprotestuje przeciwko idiotycznemu prawu w Polsce? Ile spraw prokuratura musi wszczynać "z urzędu", nawet gdy nie ma poszkodowanego? Nie przeszkadza Wam, że musicie prowadzić sprawy, których na dobrą sprawę wcale nie powinno być? Kto ma wywierać naciski oddolne na zmiany chorego prawa w Polsce, jeśli nie takie instytucje jak prokuratury, sądy czy policja? Każdy tylko zajmuje się kasą dla siebie, a na normalności jakoś prawie nikomu nie zależy.
Wcale mi Was nie żal. Magazyny czekają! Albo załatwcie sobie grupy inwalidzkie i pracę w ochronie za 4 złote brutto za godzinę. Będziecie mieć wtedy dużo czasu na rozmaite przemyślenia - może w główkach coś zaświta? Może nadejdą refleksje, co w tym kraju jest nie tak?
Pokrzywdzeni biedacy... No, kurde, żenada...
Zapraszam do roboty na TIR-a. 4-8 tygodni non-stop na drogach Europy Zachodniej i 1 tydzień wolnego. W tym co tygodniowe niemal 2 dobowe pauzy na stacjach paliw gdzie nawet nie można przestawić o centymetr zestawu w związku z czym trzeba się smażyć w kabinie bez możliwości włączenia klimatyzacji (bo paliwo drogie) i żeby się całkowicie ie odwodnić albo nei dostać udaru trzeba ratować się cieniem pod naczepą...
ZAPRASZAM WAS do przekwalifikowania się.
inż. budownictwa z 7 latami spędzonymi w kabinie, żeby starczyło na wasze emerytury resortowe w wysokości 6-10 tysięcy złotych RUSKA WASZA MAĆ!
Zwolnijcie się to ja chętnie wskoczę na wasze miejsce. Za waszą głodową pensję. Wstydźcie sie nieroby.
ludzie!! czegoś tu nie rozumiecie!! My urzędnicy wiemy ile zarabiają prokuratorzy,duże ... duże pieniądze ale za to potrafią tylko narzekać,brać kasę, zwolnienia płatne i nie płacić składek ZUS. Nie powinno tak być!! Wszyscy jesteśmy tacy sami i dlatego będziemy strajkować, my jako urzędnicy bo pracujemy więcej jak oni, mamy odpowiedzialną pracę i uważam że mamy rację!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!