powstaje Mediateka - to jest dopiero inwestycja! Na pewno zatrzyma emigrację zarobkowa z miasta. A kto wie czy jeszcze nie będzie vacatów i nie trzeba będzie ściągać pracowników z Niemiec?
słusznie: "Pan drugi od lewej" to razem z "Panem pierwszym od lewej" autorzy tego projektu! brawo Marcin, brawo Panie Krzysztofie! Dziękujemy! i słowa uznania dla tych Radnych (Pani Małgosiu:, Panie Zdzisławie)!, którzy podeszli do tematu rzetelnie i przyszłościowo, a nie tylko politycznie, jak co niektórzy :)
Świetnie panie Wójcie Piekarek, jakby co posada piotrkowa czeka. Brawo za wizję i realizację oraz skuteczność w pozyskaniu kasy
A co na to władze PT???Co oni w tym kierunku robią??? Czy teraz zaczęła się ostatnia prosta do nachapania się w związku z utrata władzy!!!
Pięknie - gdzie mam dzwonić, pisać?? Potrzebuję lokalu w takim miejscu :)
Świetne informacje!!! W Moszczenicy się dzieje!!! Ruszajcie z budową i renowacją - nie da się patrzeć na te ruiny. A najważniejsze że więcej ludzi będzie miało pracę!
Wymyślili sobie tera-my inwestycyjne ! ja to bym tereny znalazł i zrobił to lepiej i taniej.Ja wszystko robię lepiej, tylko mnie się nie chce, bo wolę pisać komentarze.
Czy można będzie tam otworzyć sklep IKEA, jest blisko centrum dystrybucyjne, do Łodzi niebyłoby trzeba jeździć. Sciągnęło by to piotrkowianinów na zakupy
Zaniedbane zostały walory turystyczne wsi, przede wszystkim obiekt pałacowo -parkowy, który mógłby zostać zachowany i odrestaurowany. Sprzedaż domów przy dworcu należące niegdyś do gminy zostały sprzedane prywatnemu inwestorowi. Obecnie zostały wycięte drzewa kilkusetletnie. Dlatego nie zamierzam zostawać, mimo że jestem wykształcona, młoda, wolę pracować i mieszkać w nowym miejscu, a nie obserwować wolną amerykankę, jaka ma miejsce.
3 supermarkety również świadczą o braku pomysłu, monopolu rodzinnym i korupcji i taka sytuacja nie tylko ma miejsce za kadencji obecnego Wójta, ale również jego poprzedników, którzy kontynuują tą wieloletnią tradycję. Pozostaje mi zapamiętać miejscowość, w której się urodziłam o znacznym potencjale.
Szczere gratulacje dla władz gminy! Nie zepsujcie tego! Brawo Marcin, to ile już łącznie zdobyłeś dla gminy 18-19 mln?
Pani Skarbnik się załamie :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!