Najpierw władze gminy pozwoliły rozpieprzyć państwowy majątek a teraz sie budzą i myślą to zagospodarować.Było to robić od ręki a nie czekać jak wszystko zostanie rozszabrowane a straż urządza sobie na terenie dawnego zakładu pokazowe ćwiczenia .Wszyscy ci co Polskę doprowadzili do takiego stanu jak ten zakład powinni dożywotnio gnić w koloniach karnych. Wszystko to wina Solidarności tych wichrzycieli co lewackiej demokracji w kraju się chciało zdradzili kraj i robotników w imię własnych korzyści
Szkoda, że nie jest prezydentem Piotrkowa. Szybko postawiłby miasto na nogi.
A w Piotrkowie biorą dofinansowanie na przebudowę ronda. Wyremontowane rondo z pewnością da nadzieję na nowe miejsca pracy i zatrzymanie w mieście młodych.
Wszystko fajnie pieknie tylko gospodarz nie potrafi zapanowac nad lepieniem dziur. Kosow okolice nowalijki polatane parzyste dziury a nieparzyste zostawione na odszkodowania, piotrkowska niedlugo poplynie na pobacza a dziury w okolicach osrodka zdrowia zostana zarybione, kosowska na wysokosci mokadi ser szwajcarski ale taki z dolnej polki bo nie ma co sie porownywac z dworcowa. O syfie ktore nowalijka i wlasciciel zwirowni za nowalijka wyciagaja na droge nie wspomne. Ale to wszystko kwetia czasu kiedy jakis motocyklista lub kierowca samochodu pojdzie w zielone i wtedy odszkodowania beda sciagane z zarzadcy drogi a ten najwyzej bedzie dochodzil sie z wlascicielami syfu na ulicach. Kara za zanieczyszczanie nie jest duza (art. 91 kodeksu wykroczeń.), ale kowalskiego potrafia scignac ale juz "boosow" nie, bo po co sie narazac.
to szansa dla mieszkańców Piotrkowa poszukujących pracy - przy takim zarządzaniu miastem bedziemy musieli jeździć do pracy do Moszczenicy. Zresztą wiele osób już dojeżdża do pracy na wsi, bo w Piotrkowie jest z tym dramat.
4,5 mln zł dofinansowania jest na uzbrojenie terenów inwestycyjnych, a w programach gospodarczych chodzi właśnie o zarabianie. Bez tego nie było by sensu.
Coś mi się tu nie domyka finansowo. Wyprowadzi mnie ktoś z błędu? Wydaje mi się, że na projektach unijnych nie można zarabiać. A Sz.P. Marceli Piekarek mówi, ze będzie sprzedawał i wynajmował lokale...
Ja bym tylko dodał, że największa zasługa to tego Pana drugiego od lewej, ale i tak wszystkim życzę powodzenia.
A do tych co coś tam o dziurawych drogach piszą, kiedyś przyjdzie czas, że i one zostaną naprawione ale to raczej pracy ludziom nie da (chyba, że na chwilę przy remoncie), a drugiej szansy na odrestaurowanie fabryki
może już nie być.
Więc zacznijmy myśleć przyszłościowo a nie o tym co mało ważne
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!