Policja winna powiadomić lokalne schronisko lub przekazać informacje o psie do Straży Miejskiej bądź Urzędu Gminy. Błąkający się czworonóg stwarza potencjalnie zagrożenie dla życia ludzi i innych zwierząt.
No i mamy swoje człowieczeństwo. Nie zapomnijmy iść do kościoła w najbliższą niedzielę.
Mam nadzieję, że Psy też umieją straszyć po nocach.
Ja po prostu nie mam słów: kilka dni temu piesek z przetrąconym kręgosłupem, wcześniej Ciuchcia, teraz zagłodzony psiak...
Co za sk... syny żyją wśród nas. Bo inaczej takiego nazwać nie sposób.
Tak w ogóle, to czy nikt nic nie widział? Nikomu to nie przeszkadzało?
Dlaczego ludzie (inni) tak rzadko reagują jak widzą krzywdę?
Stosujesz jakieś podwójne standardy. Skoro tak jest jak piszesz, to wytłumacz, dlaczego nie reagujesz na zabicie w Gorzkowicach tego 18-kilogramowego zwierzęcia?
http://tnij.org/n2qr
Trochę mylisz pojęcia - co innego jest zagłodzić zwierze, czy go skatować, porzucić na tory.
Czym innym natomiast złowić rybę ( choć też nie popieram tej formy rozrywki bo jest to okropne hobby ).
Myślisz, że mi się to podoba? Nie, nie podoba mi się to. Nie rozumiem tego, wk... mnie to, że jeszcze można się tym chwalić... Wg mnie ktoś, kto się chwali takimi "sukcesami" jest po prostu zwykłym prymitywem. I dotyczy to i wędkarzy, i myśliwych - zabijających dla przyjemności, bo te bajki o regulowaniu populacji, selekcjonerach itd. to tandetna, chamska, ale wygodna propaganda.
Złowić, to jedno, ale zapomniałeś jeszcze dodać, że także zabić!
Ale nawet gdyby tylko złowić: czy ty chciałbyś, żeby cię ktoś wyciągał za haczyk wbity w policzek? Tak przez pół godziny?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!