może nauczyciele jeszcze raz zdadzą maturę - zobaczymy ilu ją zda ?
Bardzo proszę o chwilę zastanowienia .Dlaczego od 20 lat najniższe wyniki maturalne w woj. łódzkim osiągają uczniowie z powiatu skierniewickiego i piotrkowskiego ? Te 2 powiaty, to powiaty ziemskie, w których dominują szkoły branżowe . Większość najzdolniejszych uczniów z terenów gminnych kształci np. w Piotrkowie. Wg. mnie nieuczciwym jest porównywanie z powiatami ,np. bełchatowskim ,tomaszowskim, nie mówiąc o powiatach grodzkich(Piotrków, Skierniewice) . N-l z Piotrkowa.
Ja uważam że drogie jest utrzymywanie szkół w powiecie. Tam jest mala ilość uczniów. Jest blisko do Piotrkowa i moze dać dzieciom szansę żeby dojeżdżali do Piotrkowa. Może lepiej nie utrzymywać tych szkół zA nasze pieniądze?
Nie piszcie głupot ! Moja córka uczy się w Chrobrym i nie bierze korków . Jak sobie ktoś nie radzi to niech nie idzie do dobrego liceum i się nie kompromituje .
a czego spodziewaliście się w powiecie w którym ponad 70% poparcia mają obecnie rządzący inteligenci?
Jedynie radykalna wymiana nieudolnych dyrektorów, nauczycieli i reszty personelu pomocniczego zmieni upadłą edukację w powiecie.
Te małe wiejskie szkoły też powinny być zlikwidowane, kadra w nich pożal się Boże, szkoda dzieci.
Ja tam mam zawoduwke i nie narzekam.Kasa jest,robota jes hałupa terz niczego sobie.I do czego mi matura???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!