Dlaczego wszyscy wrzucają rolników do jednego worka ? Nie bylem na strajku chodz mieszkam blisko ale co wczoraj zrobili syf przed kościołem to porażka wiec dzisiaj wołać tu tego pseudo obrońcę Kołodziejczak i niech sprząta
cholernie roszczeniowe towarzystwo ci trzodziarze. Mi straty w zalanych na polu warzywach nikt nie zrekompensuje. A ci jak świnka po 6zł to siedzą cichutko, jak coś nie idzie to od razu dawać odszkodowanie.
Panowie z Agrounii przypomnijcie narodowi jakie to poparcie wśród elektoratu wiejskiego miało pis oraz niejaki duda w poprzednich wyborach. Więc teraz protestujcie ale na Nowogrodzkiej a nie utrudniajcie życia ludziom.
Chłop to chłop, nawet w ciągniku za milin zł.W poprzednich latach cena żywca była niska w tym roku to samo a chlewni coraz więcej. Za rok będzie będzie jeszcze gorzej, gdzie tu jakaś logika ?
Chłopi, od kiedy upadła komuna, są wiecznie niezadowoleni, wiecznie protestują i żądają, żądają... Jako jedyna grupa zawodowa dostają żywą gotówkę z UE, ale ciągle im mało.
Wierchuszka "Agrouni" po blokadzie w Srocku, jeszcze przez parę godzin blokowała stoliki w "Karczmie we młynie", w Tuszynie.
Maślanki nie zawiali.
Kuźwa, drugi dzień śmierdzi gnojowicą w mieście. Smród niesie się ewidentnie z koryta strawy, czy naprawdę nie da się z tym nic zrobić?
Nie widać innych grup społecznych na drogach tylko rolnicy .Pytanie czy są najgorzej prosperującą grupą , czy najbardziej zorganizowaną ,czy ktoś ich wysyła na te drogi?
Grupa która najwięcej dostaje dotacji prawie do wszystkiego najbardziej utyskuje i jest najbardziej roszczeniowa .Pokażcie mi przedsiębiorców którzy dostają tyle dotacji i mają tak uproszczone procedury pozyskiwania dotacji. Zlikwidować KRUS niech zaczną płacić ZUS .Mają po 100 hektarów a KRUS-u płacą 1/3 na kwartał jak przedsiębiorca w jednym miesiącu.
Jak ci rolnicy którzy brali udział w proteście wytłumaczą wylanie gnojówki przed kościołem.Zapytajcie się ich kiedy będą szli na pasterkę ,czy rezurekcjie Św Wielkanocnych ?Przeważnie z okazji tych świąt eksponują przed kościołami swoje bryki , żeby wzbudzić zachwyt prafian
Widać biedę u tych rolników na podwórku i w domach. Jeżdżą polonezami i ledwo wiążą koniec z końcem. Gdyby nie rodzina i znajomi to byłby głód.. Jak Unia daję pieniążki to jest OK jak wymaga w przepisach to jest be
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!