Romek moze w końcu określisz się w sprawie swojego patriotyzmu...jak to jest z Tobą? jesteś patriotą z krwi i kości? czy patriotą w zależności od sytuacji?
Te pieniadze można wydać na dodatkowe domy ludowe, albo na jakiej beznadziejne altany albo na bezpośrednie połączenie komunikacyjne pendolino pomiędzy Bliznem i Wólką!
nie ma pieniędzy w gminie: zamknać szkołę w bogdanowie, zamknąć szkołę w parzniewicach - to jest pierwsza odszczędność, zlikwidować imprezy: dożynki, dni woli, zebrania strażaków, zebrania kgw, zebrania w GOK, dni kobiet wiejskich, mężczyzn nie wiejskich itp - kolejne odszczędności. Razem wyjdzie z 60-100 imprez mniejszych większych organizowanych. Tyle naliczyłem rokrocznie.
przykład: Posłuchajmy wypowiedzi na sesji rady gminy w sprawie łączenia sołectw, dyskusje zapoczątkowała pani radna Beata Gawryszczak, ale patrząc na fakty to 2021 r przebudowa domu ludowego w Gomulinie kosztowała 2.160.000 tyś zł a w roku 2023 włodarz zabiegał żeby zakupić chłodnię do domu ludowego, a przypadkiem wyprawiał wesele córce 9 września właśnie w Gomulinie. A teraz oczywiście szukamy oszczędności gdzie 🤔 w mniejszych sołectwach zapraszamy do wysłuchania debaty
A co do szkoły bierzcie się mlodzi do roboty to i że szkoła się problem rozwiąże a nie jedno dziecko albo dwójka i co koniec dzieci to przyszlosc piątka szóstka dawniej była bieda ale posiadanie dzieci było najważniejsze a teraz co kariera to nie ma się co dziwić.
bardzo dużo osób ma już dosyć wójta Romana i jego świty oraz wzajemnych zalezności
Jestem wieśniakiem Wieśkiem. Wójt na moje całkowite poparcie !!! Rozumiemy się bez słów. Jak swój ze swoim ino on już do roboty gumiaków nie nosi ino do obrządków do swiniów?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!