metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
na układy nie ma rady ~na układy nie ma rady (Gość)27.08.2010 20:59

Byłem i uważam wykład za ciekawy, może zbyt krótki i na pewno wart rozwinięcia. Sala pełna. Źle przygotowano dyskusję - powinien być mikrofon wędrujący po sali by ci z końca mieli szansę na zadawanie pytań.
Słowa uznania dla Prezydenta za zaproszenie takiego interesującego prelegenta.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)27.08.2010 21:12

I co? Ponad 120 osób sobie odsiedziało, poziewało, podrzemało i co?
Wysłuchali i wyszli?
Posiedzieli jak na tureckim kazaniu?
A co to w ogóle za ludzie byli na ten wykład zaproszeni?
Kto ten wykład zorganizował?
Dla jakiego to środowiska był wykład?
Czy to był wykład otwarty?
I wielka szkoda, że informacja podawana jest po fakcie.
Czyli co? Nikt nic? Ani be, ani me, ani kukuryku?
Siedzieli wszyscy z rozdziawionymi usty i nikt o nic prelegenta nie zapytał?
Nikt się nie odniósł do krańcowych dyrdymałów, jakie wygłasza na antenie RM? A już w szczególności do bzdur, jakie plecie przed mikrofonem na żywo albo w rozmowach telefonicznych ze słuchaczami?
Niejednokrotnie przebija nawet ojca T.
Ja nie dyskutuję o znaczeniu tej postaci i jej zasługach, bo takowe są. Ale przychodzi na ludzi czas, że zaczynają wygadywać bez zastanowienia, jak np. profesor na antenie RM:
- Należy bardzo dokładnie rozważyć, czy nie było tak, że Putin, czy odpowiednie służby rosyjskie, Federalna Służba Bezpieczeństwa Rosji, następca KGB powiedzieli sobie, że drugiej takiej okazji już nie będzie, że mają w jednym samolocie na swoim terytorium i to właśnie koło Katynia całą elitę Rzeczypospolitej. I że nawet, jeżeli będą posądzani, to nikt im tego nie udowodni, że drugiej takiej okazji nie będzie.
(RM, poniedziałek 16.08.10, godz. 00.45)
To poniżej, to jest jeszcze pikuś, w stosunku do tego, co profesor wygaduje w eter na żywca!
http://www.radiomaryja.pl/query.php?__s=szaniawski&__a=1
Różności w wykonaniu profesora tu:
http://glosrydzyka.blox.pl/html

00

broda ~broda (Gość)27.08.2010 21:21

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Piotr Włostowic

Po co tyle pytań? Jak świat - światem, Polak i Ruski nie byli bratem.
Wszystko w tym temacie!

00

to ja ~to ja (Gość)27.08.2010 21:38

Informacji o wykładzie było full na antenie radia, sam słyszałem komunikat ze trzy razy. Organizator: prezydent i jakaś szkoła wyższa. Poza tym ma rację co do Rosji i tyle. Był pełnomocnikiem Kuklińskiego i to dobrze o nim świadczy, gdyby był doradcą takiego mjr Berlinga to by był zdrajcą.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)27.08.2010 21:39

"broda" napisał(a):
Piotr Włostowic
Po co tyle pytań? Jak świat - światem, Polak i Ruski nie byli bratem.
Wszystko w tym temacie!

Z szacunkiem Brodo, ale czy nie pokręciłeś trochę?
A Lech, Czech i Rus?
Poza tym, sorry, ale wydaje mi się, że:
"Jak świat światem, nie będzie Niemiec(!) Polakowi bratem!"
To Wacław Potocki (XVII w.), ale i on się pomylił, póki co. Wszak z Niemcami znaleźliśmy się w jednym pakcie wojskowym, po rozwodzie ze wschodnimi braćmi Słowianami.
Wszystko idzie ku temu (ale nie wiem, czy się radować czy smucić), że wspólnie z Niemcami mamy się znaleźć w jednym superpaństwie europejskim.

00

na układy nie ma rady ~na układy nie ma rady (Gość)27.08.2010 21:40

Była na portalu trybunalscy.pl Byłem bez żadnego zaproszenia i uważam wykład za ciekawy.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)27.08.2010 21:43

"to-ja" napisał(a):
Był pełnomocnikiem Kuklińskiego i to dobrze o nim świadczy, gdyby był doradcą takiego mjr Berlinga to by był zdrajcą.

Napisałem poprzednio, że to akurat nie podlega dyskusji.
Natomiast teraz gada raczej bez zastanowienia. Nie wiem, może sprawa wieku, jak u większości ludzi... U nas może kiedyś także...
Im zresztą człowiek starszy, tym bardziej mu się poglądy radykalizują...

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)27.08.2010 21:45

"na-uklady-nie-ma-rady" napisał(a):
Była na portalu trybunalscy.pl Byłem bez żadnego zaproszenia i uważam wykład za ciekawy.

No, kto jak kto, ale skoro tak twierdzi kolega "na-uklady-nie-ma-rady", to ja wierzę i poddaję się.
PS Szkoda, żeś nie dał cynku. Potem może by my poszli do "Szwejka" na jęczmienne. :)

Komentarz był edytowany przez autora: 27.08.2010 21:47

00

na układy nie ma rady ~na układy nie ma rady (Gość)27.08.2010 21:55

No, kto jak kto, ale skoro tak twierdzi kolega "na-uklady-nie-ma-rady", to ja wierzę i poddaję się. :)

Nie wiem co mówił profesor na antenie FM, ale uważam, że spokojnie przedstawił relacje z naszym wschodnim sąsiadem (te stare i te nowe) i trochę zbyt powierzchownie. Stąd moje zastrzeżenia do formy dyskusji (brak wędrującego mikrofonu dla zebranych)i bardzo szybko zakończonej przez prowadzącego. Uważam, że trzeba rozmawiać na tematy wszystkie i dać szansę ludziom do wypowiedzenia własnych opinii. Nie ma i nie powinno być tematów tabu. A dlaczego? By żadna opcja polityczna nie zbijała kapitału politycznego na naszej nieświadomości i to zarówno z prawej jak i lewej strony.
DElatego niebójmy się tematów trudnych i dyskusji otwartej!

00

na układy nie ma rady ~na układy nie ma rady (Gość)27.08.2010 22:16

PS Szkoda, żeś nie dał cynku. Potem może by my poszli do "Szwejka" na jęczmienne. :)

Przeczytałem informację wczoraj, a jęczmienne możemy wypić. Kiedy i jaki znak rozpoznawczy by nie było gapiów? Może napisz, że żółty krawat, a przyjdź w niebieskim, albo zamiast niebieskiej podkoszulki załóż jaskrawo zieloną z długim rękawem, Na pewno nikt się nie domyśli. Ja nikomu nie powiem!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat