Pomyślę nad tym. Może pożyczę od żony różowy top z cekinami.
No nie przesadzaj, będzie za bardzo "bił" po oczach.
Holender, nie na antenie FM, tylko RM!
Jakie to już teraz ma znaczenie? A jutro znowu jest dzień, oby słoneczny!
Po pierwsze : profesor ? O ile wiem, ten pan ma tytuł doktora (chyba nawet bez habilitacji), a profesorem mianowano go u ojca Rydzyka i w WSSMiA (uczelnia u nas nowa, a ostatnio dopieszczana przez pana Prezydenta Piotrkowa, ciekawe, czy hojną ("chojną " ?) ręką da im jakiś piękny budynek, jak to miało miejsce wobec Uniwersytetu Medycznego ? ), gdzie głosi swoje prawdy.
W tym kontekście nie dziwią "wywody" o zamachu pod Smoleńskiem i inne bzdety. Nie dziwi tez aktywne tutaj grono wyborców niejakiego Maciarewicza, który Piotrków przed wyborami znał tylko z obrazka. Dajecie się podpuszczać, slogany, slogany... I kolejny raz Piotrków będzie w Polsce pośmiechowiskiem ze względu na duży stopień "uberetowienia" ! I dziwić się, że młodzi ludzie się tutaj duszą i uciekają do normalnych środowisk!
Ten człowiek ma niestety nierówno pod sufitem.Bardzo często słucham aktualnośći i rozmów niedokończonych, w dniu 24 sierpnia w aktualnościach tenze pan porównał strażników miejskich spod krzyża do Zomowców.Ja szanuje takich ludzi i doceniam to co pzreszli ale kult RAdio Maryjny nie może wiecznie Trwać , wszytsko ma jakieś granice.A jutro pan Cejrowski następny fanatyk krzyżowy.DOŚĆ WŁADZY PSEUDOKATOLIKÓW
Nie jestem komunistą, jestem katolikiem a Radio Maryja ma bardzo mało wspólnego z chrześcijaństwem.Brzydzę się oszołomów którzy uważają się za obrońców krzyża i brzydzę się oszołomów którzy robią krzyż z puszek po piwie.
Przestań ględzić, zaczynasz nudzić.
Annadeyas, Trybunalczyk to osoby u których chęć wypowiadania się kontrastuje z lenistwem intelektualnym. Im się wydaje, że myślą i wiedzą mimo,że nie byli na spotkaniu z profesorem Szaniawskim a w Wojciechu Cejrowskim widzą oszołoma choć obaj goszczący w Piotrkowie przerastają ich inteligencją i zdrowym rozsądkiem niebotycznie. Idioci zawsze upraszczają oraz odklepują zasłyszane poglądy i slogany na własne poglądy ich nie stać . Nie znaczy to wcale ,że idiota nie odczuwa pokusy zaistnienia -choćby na forum. Ja akurat byłem na obu spotkaniach. Wykład profesora oceniam bardzo wysoko tak pod względem merytorycznym jak i stylistycznym,choć był krótki stanowił intelektualne przeżycie dla tych co mają intelekt,wiedzę i potrafią przezywać historię naszego tragicznego i wspaniałego narodu. Należy żałować ,że tak rzadko gościmy w Piotrkowie osoby formatu profesora Szaniawskiego. Debil sugerujący ,że profesura Szaniawskiego to podarunek od Radia Maryja niech zauważy,że po pierwsze Szaniawski nie mógł wcześniej robić kariery naukowej mimo ogromnej wiedzy bo wyrzucono go z PAP i wydziału dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego za kontakty z Radiem Wolna Europa, oraz że siedział w więzieniu zadziwiająco długo i na podstawie kuriozalnego wyroku. Profesurę otrzymał na Uniwersytecie Kardynała Wyszyńskiego w Warszawie bo na innych uczelniach ,bądźmy szczerzy nie aż tak wiele się zmieniło od czasów PRL-u a ilość profesorów habilitowanych w tamtych latach często zbliżona była do ilości członków PZPR posiadających habilitację bo jedno nie mogło zaistnieć bez drugiego. Co ciekawe byłem w Warszawie kiedy Szaniawskiego aresztowano i widziałem jak ostro reagowali studenci an Uniwersytecie na to bezprawie. Przykro powiedzieć - dołączyło do nich niewielu profesorów czy doktorantów.
Co do Wojciecha Cejrowskiego niezwykle cenię go za polot, zdrowy rozsądek, odwagę głoszenia swoich poglądów i nadzwyczajny dowcip. Mam wrażenie ,że to akurat zawsze przerażało najbardziej ludzi którzy w konfrontacji z Cejrowskim okazywali się jełopami. A jak kto kochał Jerzego Urbana i jego "Nie" to wobec Cejrowskiego nie może być pobłażliwy. To nie tylko kwestia gustu...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!