Że ryba psuje się od głowy. Uczniowie nie mają zdawanych prac do domu, oni nie mogą być mądrzejsi od dzisiejszych pseudo elit. Totalny upadek kształcenia, wychowania i przyszłości Polski. To wszystko zostało dokładnie zaplanowane.
Sprawę powinno się zbadać dogłębnie na wzór "tajemniczego klienta" gdzie wpuszcza się do szkoły osobę z zewnątrz, np. na zastępstwa i ta osoba obserwuje wszystko. Sama byłam zaskoczona jakich informacji dowiedziałam się o swojej firmie i muszę przyznać, że to były najlepiej wydane pieniądze, pomimo, że wiele uwag dotyczyło moich decyzji i też mi się wydawało, że tak jest lepiej i ten pracownik ma więcej racji niż inny... osoba z zewnątrz z odpowiednim wykształceniem patrzy na wszystko bez żadnych sympatii itd.
Czyli nadzór kuratorium polega na zaleceniu stworzenia dokumentów? no, w szkołach będzie dobrze...
Kiedyś, dawno temu, bo jakieś trzydzieści lat temu, kiedy byłem uczniem technikum, przydarzyła się mi i kilku moim kolegom sytuacja, której efektem było obniżenie oceny że sprawowania do nagannej. Było to nie pójście na pierwszą godzinę lekcyjną ponieważ autobus dowożący nas do szkoły miał opóźnienie i zostało ok 20 min. lekcji. Wychowawca który się o tym dowiedział w taki sposób nas ukarał
I nie było tłumaczenia.
To pokazuje jaka jest dysproporcja między podejściem do przewin kiedyś i dziś.
Za hejt i groźby obniżenie do poprawnego - śmiech - po nich to spłynie jak po kaczce.
A ja czekam na wyniki badania "czarnej skrzynki" Wojtka , czyli jego telefonu ! Oj, ta prawda może być całkowicie inna niż Wasze osądy.
Nauczyciel może udzielić uczniowi nagany w formie ustnej i pisemnej bardzo grzecznie,spokojnie bo uczeń może to ciężko przeżywać. Rodzice mogą otrzymać też prośbę o reakcje na piśmie lub na spotkaniu. Rodzic może n-lowi powiedzieć wszystko,nakrzyczeć, wyzwać,naubliżać,zagrozić znajomościami,że go zwolni. Nauczyciel musi grzecznie wysłuchać. Już niedługo nikomu nie będzie się chciało pracować w tym zawodzie.
W Biurze Prasowym i Komunikacji Społecznej Urzędu Miasta też by się przydała kontrola po ostatnich incydencie.
Dla mnie Dyrektor szkoły aut, uczniowie hejterzy aut, a wychowawca i pedagog nagany/upomnienia z wpisem do akt
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!