metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość_bj ~gość_bj (Gość)11.11.2020 13:11

Wystarczy chęci i auto samo się naprawił

11

IPE ~IPE (Gość)11.11.2020 13:34

Epi robi swoje

20

wojciech ~wojciech (Gość)11.11.2020 13:58

Ogólnie ruchem drogowym kieruje prawo o ruchu drogowym. Tam nie ma ani słowa o "wpuszczaniu" kogokolwiek. Robię to czasami ale niezwykle rzadko i niechętnie. Tak samo nie liczę i nie czekam aż ktoś mnie "wpuści". Ostatnio na FB była akcja zbierania kasy dla gościa, który chciał być kulturalny i zatrzymał się przed pasami chociaż nie musiał. Dostał z tyłu uderzenia samochodu ciężarowego, on będzie sparaliżowany do końca życia a jego córka miała poważne obrażenia. Na drodze kierujcie się kodeksem drogowym a nie kulturą !

62

kierownik kierowcy ~kierownik kierowcy (Gość)11.11.2020 08:44

Ja na tych niekulturalnych zawsze trombie. Ile klaksona wystarczy.

210

także tego... ~także tego... (Gość)11.11.2020 14:32

Myślę, że Piotrków nie wyróżnia się pod tym względem wobec większej części kraju. Jest sporo chamstwa i bezczelności, jest też głupota wynikająca z niewiedzy lub kiepskiego poziomu szkolenia. Nie dotyczy to poza tym wyłącznie kierowców pojazdów mechanicznych, bo w coraz większym stopniu bezczelni i bezmyślni stają się rowerzyści, którzy uważają się za nieśmiertelnych i nie rozróżniają chodnika od jezdni. Z drugiej strony nie trudno trafić na uprzejmego człowieka, który na przykład wpuści z podporządkowanej ulicy w ciągnący się setkami metrów sznur pojazdów.

30

Man ~Man (Gość)11.11.2020 14:40

Niestety, ale pora zrozumieć,że należymy do narodów najgorzej jeżdżących. W przewodniku fińskim wśród ostrzeżeń czyhających w Polsce na turystów wymieniono właśnie zagrożenia związane z bezpieczeństwem na drogach. Ale Polak zaraz będzie się sadził, że nic podobnego a skąd tyle wypadków?

51

gość_powiatowy sawior fiw ~gość_powiatowy sawior fiw (Gość)11.11.2020 11:20

Epi jeszcze ujdzie ale najgorsi są z EP oni wszystkie rozumy pozjadaly

414

kb ~kb (Gość)11.11.2020 15:39

Tak. A najbardziej tym, którzy z podporządkowanej chcą wjechać jakby byli z pierwszeństwem!

80

zz75 zz75ranga11.11.2020 17:09

Nie jest tak źle. Najgorzej jeżdżą młodziutcy kierowcy i osoby starsze ,bo ci uważają ,że wszędzie mają pierwszeństwo:(

52

gość_janusz ~gość_janusz (Gość)11.11.2020 08:53

Jak mam pierwszeństwo to żadnego nie wpuszczę bo niby czemu? A pieszy ma stać przed pasami skoro idzie pieszo to znaczy że ma czas bo wyszedł na spacer. Płacę podatki więc też parkuje na chodniku bo mogę.

218

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat