Jakoś nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek w Biedronce czy Lidlu były żywe ryby. Puszczanie w eter takich wieści to chyba po prostu kampania marketingowa tych sklepów. Chwalą się, że czegoś nie robią chociaż nigdy tego nie robiły. Mają za to ryby już ubite. Konia z rzędem temu kto powie np. w jakich warunkach były trzymane do uboju oraz ja je zabijano. Żeby się czasem nie okazało, że warunki sklepowe sa dla ryb luksusem w porównaniu z tamtymi. No ale tego nie widać, więc wydaje się, że jest OK. Bo czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.
Śmieszą mnie więc tego typu akcje, bo (prawie) każdy jakąś rybkę zje na święta, ja też, bo akurat bardzo lubię smażone karpie.
Nie robić sobie lansu przed kauflandem, pojechać na wieś i uwolnić wszystkie pieski z łańcucha, zobaczyć trochę życia. Nie prężyć się przed fotoszopem tylko praca u podstaw i prawdziwa praca.
Bardzo słusznie, popieram! Negatywne komentarze piszą zgorzkniali starcy którym jest obojętne co dostarczają do swojego organizmu z posiłkiem, bo są tak zobojętniali, że nawet kortyzol w takiej ilości jak w zestresowanym bólem i krwią karpiu nie pobudzi ich martwiczych komórek nerwowych do czynności elektrycznej. Współczuć. Tylko współczuć.
Karpia żywego nie kupuj,z fajerwerków nie strzelaj,nie jedz mięsa, kochaj gender i peda... ,przyjmuj uchodźców, a spierda.... bo psami poszczuje, nikt nie ma prawa mi mówić jak mam żyć.
A czy fioletowe włosy są zgodne z naturą? Najpierw zacznijmy od siebie i nie róbmy z siebie malowanych straszydeł a potem dopiero pouczajmy innych. Ci ludzie myślą, że karp kupowany w folii nigdy nie był żywy?
Popieram, czasy PRL-U minęły. Teraz można inaczej, trzymam kciuki za akcję!!!
mieszkanie w bloku tez jest niehumanitarne a jakoś ludzie zgodzili się na taki los, mam nadzieje ze osoba za to odpowiedzialna ma swoje specjalne miejsce w piekle, to i tak zapewne byl jakis komunista wiec good riddance mofo
Biedra i Lidl wycofały się z karpia ponieważ nie mają możliwości logistycznych. Już wam mówię jak to będzie. W przyszłym roku karp będzie dużo droższy bo częścią zysku, producenci będą musieli się podzielić z ekologami. A ci młodzi ludzie usłyszą. Dajcie spokój dużo osiagneliscie jestem z was dumny. Bo oni z tego nie zobaczą grosika tylko ktoś ich po plecach poklepie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!