Szanowni Państwo wchodzę na ...legro.pl i widze ruletkę do sprzedania. Opis jest taki
"Wspaniała zabawa dla naszych pociech (powyzej 36 miesiąca życia) jak i wspaniałe zajęcie rozwijające młodego czlowieka" koszt 18,99zł
A jak to nazwać ??
Czyli jednak miałem rację twierdząc, że absurdalność polskiego "prawa" przerosła grupę Monty Pythona?
A będzie jeszcze gorzej! A wiecie czemu? Bo ten system zdycha, stoi na skraju bankructwa... Tak naprawdę chodzi tu tylko o kasę. Zwróćcie uwagę, że ostatnio nasila się ściąganie kasy z obywateli pod najbardziej wydumanymi pretekstami - przykładem może być wzywanie do zapłaty zaległego abonamentu RTV (oczywiście jest to bezprawne i bazuje wyłącznie na zastraszaniu - typowa metoda przestępcza). Tutaj chodzi wyłącznie o złupienie faceta z kasy - a pretekst jest wręcz idiotyczny! W ogóle co mają do tego celnicy? No kurde, jaja jak u Grodzkiej...
Odnośnie hazardu i gier hazardowych, to tą prowadzoną w Polsce na największą skalę nie jest żadna z prowadzonych w kasynach, ani też żadna z gier Totalizatora Sportowego. Tą grą hazardową jest system emerytalny. Wygrywają jedynie ci, którzy dożyją do wieku emerytalnego (który już jest i jeszcze będzie wydłużany) - wygraną jest zazwyczaj jedynie odebranie części "postawionych w grze" pieniędzy, do tego w ratach. Ta gra, w przeciwieństwie do tych toczonych w kasynach i tych w kolekturach Lotto, jest przymusowa. Polskie "prawo" nie widzi tu hazardu. Nawet zmuszanie do udziału w grze hazardowej polskiemu "prawu" nie przeszkadza.
Smutniejsze od tego jest tylko to, że większość ludzi to akceptuje - w najbliższych wyborach znów pójdą głosować na wielokrotnych oszustów i od lat przyspawanych do koryt obiecywaczy. Bo kto widzi związki przyczynowo-skutkowe? A jeśli ktoś widzi, to się takiego delikwenta wyśmiewa, bo pewnie oszołom...
Nie kumasz mechanizmu działania. A działanie jest jednostronne. Odsetki są ekstra, jeśli to Ty wisisz państwu kasę. Jeśli oni wiszą Tobie, to o odsetkach możesz zapomnieć, dobrze będzie jeśli odzyskasz gołą należność. Bo widzisz, rekompensata dla skrzywdzonego niewolnika jest sprzeczna z tzw. sprawiedliwością społeczną. Poszukaj sobie w sieci o perypetiach z wymiarem "sprawiedliwości" niejakiego Zbigniewa Stonogi - bardzo pouczające...
To "fuj" tyczy się członka, czy UE? :)
Ano - racja! Ale jest taki jeden, co już siódmy rok bawi się w premiera. Kiepsko mu idzie, ale on nadal się bawi - taki wytrwały... Może on się tylko bawi, ale skutki tej zabawy realne i namacalne...
Nie denerwuj się, Al. Z doświadczenia wiem, że im delikwent spokojniejszy, tym trudniej wyprowadzić go z równowagi, czyż się mylę?
Odpowiadam:
primo: wara od Grodzkiej; masz mentalne zaległości.
secundo: ja żem żartowała.
tertium non datur.
Masz absolutną rację! Obejrzyjcie proszę ten filmik którego nie pokazała żadna telewizja w którym to poseł Godfrey Bloom dosłownie miażdży swoją wypowiedzią pustych polityków tego świata!
Miro, Rychu i Zbychu na powietrzu, a miłośnik autoreklamy - w pierdlu? To jest dopiero PełOwski majstersztyk !!!
I druga sprawa: kto w Polsce ściga prawdziwych przestępców, skoro aparat państwowy zajęty jest przeglądaniem prywatnych stron obywateli?
Exploit, film bardzo dobry. Dziękuję w imieniu wszystkich.
Perfekcyjny angielski - miód dla kaleczonych bez przerwy uszu. Nienaganny garnitur, świetnie dobrany krawat. Przekonujące gesty.
Niestety, to , co powiedział ten pan, nie ma najmniejszego znaczenia. O tym, co powiedział, wiemy od dawna.
Od dawna wiemy, że lepiej być pięknym, młodym i zdrowym. A ponieważ nie ma sposobu na to, to firmy kosmetyczne bardzo dobrze stoją.
Pozdrawiam serdecznie.
Luzik, ja Cię znajdę.
Widocznie p Marcin ma bardzo dużo wrogów, skoro Izba Celna się dowiedziała, albo nie mają co robić i oglądają zdjęcia w sieci .
Po przeczytaniu tego artykułu usunąłem z fb zdjęcie na którym przytulam swojego 6-miesiecznego synka...
Aż mnie ciarki przeszły jak pomyślałem jakie zarzuty mógłbym względem tego zdjęcia usłyszeć
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!