Podczaj jednej z inscenizacji militarnych na placu Pofrańciszkańskim zrobiłem mojemu synowi zdjęcie gdy mierzy z CKM-u. Co wobec tego prawnicy powiedzą na taki "rekwizyt"? Lepiej tego nie publikować, bo mi dziecko wsadzą do kryminału... A może jednak nie dajmy się zwariować.
Zabawa w hazard nie jest hazardem. Zabawa w piratów nie jest piractwem. Zabawa w wojnę nie jest wojną, itp. Nie ma wygranych - nie ma hazardu. Ustawa hazardowa nie dotyczy Pana Marcina
a epiotrków już zapłaciło za umieszczenie tego zdjęcia... bzdura, tym śladem to pół polski trzeba wsadzić,
Ostatnio pan Wałęsa reklamował się na zdjęciach z luksusowymi samochodami (pokazywano w tv). Może Urząd Skarbowy zainteresuje się, bo może to jest reklama i były prezydent wzbogacił się nielegalnie?
Ponad 3 tysiące złotych kary może zapłacić piotrkowianin, który na swojej prywatnej stronie internetowej opublikował zdjęcie przy ruletce. Według prawa, pan Marcin, propagował w ten sposób hazard.
Oj ludzie ludzie, gdybyście wiedzieli jaki charakter miała ta niby "prywatna strona internetowa" to byście zmienili sposób zapatrywania na ten niby precedens.
Oto właśnie idiotyzm naszej biurokacji. Tych, którzy na prawdę robią przekręty (milionowe) się nie ściga, a Bogu ducha winnego chłopaka - owszem.
Co więcej - jeśli zdjęcie z ruletką sprzyja hazardowi, to warto wyprubować "czujność" wielkiego brata i cyknąć fotkę przy fotelu ginekologicznym, gdyż sprzyja on aborcji.
Rzecz kolejna - postępowanie opisywanej osoby nie wyczerpało znamion czynu zabronionego. Więc całe zamieszanie jest na poziomie sedesowym, a Służba Celna poniżyła się do poziomu straży miejskiej z podrzędnej mieściny.
Podobno do izby celnej na Pana Marcina donósł "urzędnik".Porozmawiaj Pan z dobrym adwokatem, a ten Panu korzyść przyniesie z tej całej sytuacji.Jak postawią Panu zarzuty to będzie Pan mógł zapoznać się zgromadzonymi aktami i poznać z imienia i nazwiska tego urzędnika.Proszę podzielić się tą informacją.
Ja bym zapłaciła. I potraktowała moje trzy tysie, jak depozyt w banku z najwyższym oprocentowaniem. Może Amber:)? I po swoim czasie domogłabym się wypłaty.
W kraju, który jest członkiem (fuj)UE.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!