Bierzcie mój piec i to palenie w piecu choćby dziś.Smród i brud,zimno jak się nie napali.Kupuję węgiel od kilkunastu lat tylko od Kowalskich.Co mi sprzedają nie wiem.Kopci się?To trudno.Dłużej te kamienice ogrzewajmy weglem,to będziemy wszyscy cierpieć.A TBS ma w d... mieszkańców starych kamienic.
Przede wszystkim należy podłączyć do miejskiej sieci ciepłowniczej jak najwięcej odbiorców a zacząć od bloków. Bylem w zupełnym szoku gdy będąc w bloku tuż obok urzędu miasta, dowiedziałem się że jest tam normalne ogrzewanie węglowe i każdy pali sobie sam w piecyku. Na pytanie dlaczego nie inne ogrzewanie dowiedziałem się ze była możliwość bodajże ogrzewania gazowego, ale część ludzi nie chciała więc nadal pala sobie w piecach. W bloku. Podłączenie do sieci ciepłowniczej powinno byc początkiem eliminowania starych kopciuchow, emitujacych dużo pyłów. Ale nie w Piotrkowie. Tu sie nic nie robi w ramach wali ze smogiem. A normy zimą bywa ze sa przekroczone 10 razy.
Nie raz juz tu pisalem aby w miescie byka darmowa komunikacja jak np w tomaszowie kazdy kto ma auto i mialby dobre pokaczenie z praca domem to zostawial by pod blokiem samochud i wsiadal w mzk i to juz duzo by bylo dla piwietrza
w piotrkowie ZAKAZ palenia drewnem i węglem.W krakowie moża ,to w piotrkowie też można.
ostatnio kupiłem coś jak polar w w/w i jak to ubieram to od razu robi mi się gorąco ale nie że ciepło tylko denerwuje mnie ten materiał, mam ochotę go spalić, niby poliester, może ktoś ma podobne doświadczenie?
Ciekawe skąd Hofman weźmie ludzi do kontroli pieców, jak co chwila ktoś stamtąd odchodzi a chętnych brak za taką śmieszną pensję, ostatnie podrygi Straż Miejskiej w Piotrkowie, pogratulować!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!