metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
dziękuje magistracie ~dziękuje magistracie (Gość)12.03.2019 11:02

Widać jak bardzo prohibicja była potrzebna. Nadal jesteśmy w du*ie za innymi miastami. Czy osoby rządzące mają klapki na oczach że miasto się wyludnia? W łodzi w każdym zaułku , gdzie nie wjedziesz są firmy- małe lub większe. W piotrkowie jak wjedziesz w bramę lub zaułek to widzisz melinę i możesz co najwyżej obskoczyć "łomot". Zero perspektyw w tym pipidówku

173

ja ~ja (Gość)12.03.2019 14:25

nie rozumiem tego narzekania. ja tu widzę sukces :) ludzie od zawsze pili i to się nie zmieni - "prohibicja piotrkowska" nie miała na celu ograniczenia sprzedaży ogólnej tylko ograniczenia w danych godzinach i miejscach.

42

cwaniak z miejskiej gazowni ~cwaniak z miejskiej gazowni (Gość)12.03.2019 14:28

Hahahahahahahaha!!! turyści w tym grajdole !!! a co tu zwiedzać ??????? tym z pasażu Bozia rozum odebrała,to pewnie jakaś rodzina Suskiego !!!

121

stefan ~stefan (Gość)12.03.2019 14:31

Ja się chojniakowi do budżetu nie dorzucam,kupuje alkohol poza granicami administracyjnymi tej wiochy.

110

gość ~gość (Gość)12.03.2019 14:32

A dworzec autobusowy zamknęli, bo takie hordy turystów przyjeżdżały, ze już nie dawała obsługa rady ogarnąć ich wszystkich Aha ha ha ha

110

gość ~gość (Gość)12.03.2019 13:40

To do Piotrkowa przyjeżdżają turyści? Ciekawe po co?

131

ksz ~ksz (Gość)12.03.2019 17:36

Komentatorzy mają słuszność - prohibicja, jak każdy zakaz, wywołuje w ludziach panikę i ogranicza wolność woli. Tak, choćby woli zakupu. Ludzie robią zapasy przed niehandlową niedzielą, przed świętami kupują chleb na zapas jak szaleni. A skoro można robić zapasy chleba, ten sam mechanizm działa przy wódce, jeśli ktoś regularnie korzysta. W rezultacie pije więcej, bo skoro alkohol jest, należy go "zniszczyć", ale przynajniej policja, rzekomo, ma mniej interwencji.

60

Zadowolony ~Zadowolony (Gość)12.03.2019 19:02

Brawo ażsię miło czyta - Jesteśmy najlepsi w niskich zarobkach , prawie najlepsi w piciu alkoholu - idziemy w dobrą stronę . Brawo nasi kochani Politycy.

60

Turysta ~Turysta (Gość)12.03.2019 19:13

W Piotrkowie jest bardzo dużo ciekawych i pięknych miejsc - piękne mosty takie królewskie , Piękne kamieniczki prawie jak w Gdańsku i super uliczki hmm prawie jak Krupówki w Zakopanem. I taki turysta z tego zachwytu poprostu pije ile się daje.

120

gość ~gość (Gość)12.03.2019 19:19

Taaa....wszyscy walą drzwiami i oknami do Piotrkowa tylko po to by się ochlać? Taka bzdurę mógł wymyśleć tylko ktoś kto sam był chyba pod wpływem :)

120

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat