Każde szanujące się miasto winno mieć dworzec PKS. Położenie dworca w Piotrkowie jest idealne. Blisko wszędzie a na dodatek blisko dworca PKP. Problem jest nie z pksem tylko z busami które zatrzymują się na okolicznych przystankach. Gdyby tak miasto w jakiś sposób przejelo ten teren. Wyburzylo pół dworca. Zostawiło kilka stanowisk i plac autobusowy dla autobusów i busów jednoczeanie zakazując postoju busów na okolicznych przystankach to byłby strzał w dziesiątkę. Wszystko w jednym miejscu w odpowiednich warunkach. Ale trzeba podjąć męską decyzję. Inną sprawą jest wygaszenie działalności przez PKS. No ale cóż. Z perspektywy Mobi... Taktyczne przejęcie i zamknięcie konkurencji. Autobusów i busów z piotrkowa jeździ sporo (choćby do Sulejowa). Tylko trzeba umiejętnie skierować je w odpowiednie miejsce. Utrzymanie dworca to głównie koszty stałe. Łatwiej je ponieść gdy pobiera się opłaty od 20 autobusów i 50 busów niż tylko 20 autobusów.
Chojniak już podjął jakiekolwiek rozmowy??? Czy nadal ma nadzieję???
A co to jest dworzec? Ja wszędzie jeżdżę autem, na co komu ten bubel?
Sprzedali pks za pare milionow a dlaczego nie powoedzieli o dzialce na wolborskiej sprzedanej developerom za kilkananascie milionow tak sie robi pieniadze w Polsce przy prywatyzacji przeprowadzonej przez Platforme pytam gdzie jest pani Poseł Radziszewska z ziemi piotrkowskiej.....
Nic tylko zaorac ziemniaki posadzić brawo masakra kto zarządza tym miastem
Platforma sprzedała PKSy żydowskim byznesmenom a teraz mamy tego skutki.
Piotrków jest miastem leni i nieudaczników, żyjących w swoim świecie, w którym nic nie warto. Tu nic się nie opłaca, a jak ktoś chce coś zrobić, zorganizować, to najpewniej cwaniak, złodziej albo idiota. Jeśli już trafi się człowiek mający szersze horyzonty, to w niedługim czasie i tak się załamie pod presją osobników wymienionych w pierwszym zdaniu. A na prezydenta Chojniaka nie ma co narzekać - wszak wybraliście najlepszego z z tych, których w tym pierwszym zdaniu wymieniłem. Ja na niego nie głosowałem.
nie wiem dlaczego wszyscy są zaskoczeni i oburzeni. PKS dobrze funkcjonował w latach PRL, ale dlaczego ? Bo prawie nikt nie miał własnego samochodu, wszyscy jeździli autobusami. Pamiętam bardzo dobrze jak na moim osiedlu zaparkowanych było w porywach do 3 samochodów. A teraz na tym samym osiedlu nie ma jak zaparkować, całe zapakowane samochodami. Teraz prawie wszyscy mają samochód z autobusów mało kto korzysta. Czasy się zmieniły i przyzwyczajenia ludzi też.
Centrum Miasta - Hawana sprzedana, centrum Miasta Dworzec PKS będzie sprzedany itd .............. które miasta w Polsce wyprzedają własne grunty i to te najbardziej atrakcyjne .......... tylko Piotrków pod zarządem obecnego Magistratu. Teraz czekamy na kolejne przekazania; kamienic, synagogi itd.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!