metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
anna ~anna (Gość)18.03.2011 17:52

"..." napisał(a):
Właściciel kamienicy to pan i władca!Jak komuś nie pasuje(zwłaszcza czynsz)-krótko i na temat-wypad!

Dokładnie tak. Nikt tu nie będzie się cackał. Nie pasuje? Wypad!!!! Pewnie jakby im jeszcze najemca dopłacał za możliwość mieszkania, to też by było źle.

00

qwarc ~qwarc (Gość)18.03.2011 20:47

"MariaAntonina" napisał(a):
jakiś łachman

"MariaAntonina" napisał(a):
takich łachmanów

Taka z ciebie Maria Antonina jak z koziej dupy trąba.
Maria Antonina nie wyraziła by się o ludziach łachman i łachmanów. Widać ze szmatexem masz do czynienia, odzież na wagę a w piątek tylko 4 złote za kilo !

00

+40 ~+40 (Gość)19.03.2011 22:49

"qwarc" napisał(a):
Taka z ciebie Maria Antonina jak z koziej dupy trąba.

Może to po prostu panna dzedziczka

00

józek z koziej wólki ~józek z koziej wólki (Gość)20.03.2011 00:02

"P51" napisał(a):
Prawda leży prawdopodobnie jak zawsze po środku.

Doskonale to ująłeś! Osobiście to mogę tylko współczuć tej właścicielce kamienicy i wcale nie zazdroszczę schedy jaką pewnie po przodkach otrzymała. Państwo, które kiedyś wywłaszczyło wielu właścicieli kamienic lub dokwaterowało "na siłę" lokatorów winno dzisiaj pomagać w rozwiązywaniu problemów mieszkaniowych ludzi tam mieszkających. Mam świadomość, że tamto Państwo po 1945 roku to nie to samo co obecne, ale przecież spadku nie przejmuje się bez ciążących na nim zobowiązaniach. Czy obecne Państwo nie przejęło spadku po PRL-u ? Ale najlepiej zwalić wszystko na obywatela, niech on sam rozwiązuje taki gordyjski węzeł zawiązany kiedyś bez jego zgody. Tylko czy jest on w stanie cokolwiek zrobić by doprowadzić do korzystnego dla obu stron rozwiązania?
Chcemy by nasze stare kamienice odzyskały dawną świetność, by były piękne starówki i nie straszyły turystów. Tylko należy pamiętać, że dawni właściciele zanim będą starali się doprowadzić do ich remontu muszą rozwiązać bardzo często problemy związane z mieszkającymi tam ludźmi nie zawsze płacącymi czynsz i dbającymi o lokale mieszkalne w należyty sposób.
Bez wyraźnej pomocy Państwa i gminy wielu właścicieli sobie nie poradzi tracąc niepotrzebnie energię i zdrowie

00

Właściciel udzielił informacji: ~Właściciel udzielił informacji: (Gość)21.03.2011 18:24

Pełny tekst :Używanie słowa lokatorzy w stosunku do tych osób jest nieuzasadnione.
Są to osoby bezumownie zajmujące lokale, nie mają tytułu prawnego do lokalu, nie płacą za czynsz i koszty
eksploatacji lokali mieszkalnych i garaży oraz bez pozwolenia na parkowanie aut i przetrzymywanie wraków
samochodowych na posesji.
Wobec wszystkich są złożone pozwy do Sądu o zwrot zaległych czynszów , kosztów eksploatacji
i odszkodowania za bezumowne zajmowanie lokali mieszkalnych i garaży.
Wszystkim Sąd wydał nakazy zapłaty w postępowaniu upominawczym, obecnie toczą się sprawy
o eksmisje.
W Wojewódzkim Sądzie Administracyjnym toczy się postępowanie o bezprawne zameldowanie
w 1 lokalu osób bez tytułu prawnego do lokalu i zgody właściciela na meldunek.
Wszystkie czynności są prowadzone przez właściciela zgodnie z Ustawą o ochronie praw lokatorów oraz
Ustawą o najmie lokali i dodatkach mieszkaniowych , aktualną opinią kominiarską i zaleceniami
Zakładu Gazowniczego .
Spełniają wymogi formalne dla Sądu.
Odsyłam do w/w przepisów prawnych, które wyjaśnią pytania i wszelkie wątpliwości.
Informuję ,że w tej sprawie to właściciel jest osobą pokrzywdzoną, toczy się przeciwko tym osobom
5 spraw z powództwa właściciela
pierwsze wyroki uprawomocniły się
1 postępowanie karne wobec administratorki
3 zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa zostały zgłoszone na policji
( niszczenie mienia przez dzikich lokatorów , dewastacja lokali ,samowolne podłączenia gazu zagrażające
życiu i zdrowiu mieszkańców,kradzież prądu i wody).
Do czasu eksmisji sądowej lokale spełniają wymogi dla lokalu tymczasowego z dostępem do prądu oraz
wody w lokalu nr 7 na posesji.
Jeżeli mogę coś zasugerowac to proszę o sprawdzenie wpłat od tych osób za ostatnie 6 miesięcy.
Właściciel posesji przy ul. Toruńskiej 3.
Nie udzielam zgody na podawanie naszych danych osobowych.
Czynsz w lokalach wynosi :
od 140 zł do 364,72 zł za 47 mkw
Pozostałe opłaty to koszty eksploatacyjne m.in. po zniszczeniu instalacji wodnej kradzież wody za 1100 zł za niecałe 2 miesiące co daje 18.000 zł za 3 lata za samą wodę.

00

stasiuko ~stasiuko (Gość)28.06.2011 20:39

Pozbyć się lokatorów to trudna sprawa.Ja mam jeszcze lepszy numer. W kamienicy pozostało 2 lokatorów. Moja PANI LOKATOR wystąpiła o zasiedzenie i w ten sposób zablokowała wszelkie prawne działania dotyczące jej i drugiego niepłacącego lokatora. Zawieszono sprawy eksmisyjne,wstrzymano nakaz zapłaty,a sądy się nie spieszą. Od 2 lat pod różnymi pretekstami odraczają terminy rozpraw o zasiedzenie, "jaśnie państwo lokatorzy" mieszkają na koszt właściciela, a my egzystujemy wśród "ludzi", którzy przekonują nas ,że żyjemy w państwie prawa. BRAWO............!

00

Ja też! ~Ja też! (Gość)23.08.2011 21:33

Uważam, że właściciel zawsze ponosi winę, bo lokatorowi nie chce się płacić, a jeszcze dewastuje mieszkanie. W takiej sytuacji powinniśmy mieć dostęp do swego lokalu mieszkalnego i za kołnierz wywalić niepłacącego. Wtedy każdy by płacił jak należy. Zróbcie to w tym sejmie wreszcie!!!

10

Michael78 ~Michael78 (Gość)22.09.2013 23:27

Zastanowcie się dobrze zanim wynajmiecie komus mieszkanie. I dobrze sformułujcie umowe najmu! To sa zbyt powazne sprawy, zeby ryzykowac. Warto skonsultowac taka umowe z zaufanym prawnikiem albo chociaz dobrze poszperac po necie, bo mozna znalezc dużo podpowiedzi. Ze swojej strony polecam umowe najmu okazjonalnego. Mozna sobie o tym poczytać za darmo w necie, np. tutaj: http://www.eporady24.pl/umowa_najmu_okazjonalnego_na_czym_polega_i_co_powinna_zawierac,pytania,18,124,2635.html Pozdrawiam!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat