Również mieszkam w prywatnej kamienicy-płacę czynsz, sama załozyłam cenralne, zrobiłam remont(była ruina), telewizja oczywiście tylko prywatnie chociaż mozna byłoby załozyć zbiorczą kablówkę. Od 12 lat nie było jakiegokolwiek remontu, wybite szyby naklatce schodowej lokatorzy zakleili folią. A wystarczyłoby co miesiąc przeznaczyc chociaz 500 zł na remonty. Nawet zarówki na klatce schodowej sami musimy kupować-no ale czynsz trzeba płacić co do mninut-nic w zamian.
Do Aman- Jeśli dorobiłeś się czegokolwiek w życiu,i jakiś łachman zaczyna sobie rościc prawo do Twojej własności to za stosowne uważałbyś gdybyś musiał się tłumaczyć opinii publicznej jak tej rzeczy sie dorobiłeś i co zamierzarz z nią zrobić??? G...o komu do tego!!!Moja własność -moją sprawą.Mam ochotę podnieść czynsz to podnoszę, nie płacisz bo masz wymagania - to won, na wolnym rynku szeroki wybór. A nie stać cię , trudno , zgłoś politykom, albo d..ę w troki i do roboty, czas rozdawiennictwa skończył się wraz z PRLem, takie życie.
Taka prawda.Od własności won!!!! Nikt bułki za darmo w sklepie nie da . A wielu płacenie czynszu odbiera za obelgę!
łachmana to ty sobie w rodzinie znajdź a od mieszkańców tej kamienicy się odp...
Nawet jeżeli dorobiłaś się nieuczciwie? Podejrzewam, że większość szybko wyrosłych bogaczy w naszym kraju dorobiła się nieuczciwie. Prawdziwe fortuny jak widać to choćby w USA powstają przez dziesięciolecia, przez pokolenia. Więc nie pieprz mi, że w pocie czoła dorobiłaś się kamienicy, którą nota bene dostałaś w spadku, razem z ludźmi tam mieszkającymi. To, że traktujesz ludzi jak wszy i tępisz je podnosząc bez racjonalnego sensu czynsz to tylko świadczy jakim człowiekiem jesteś a może pokazuje, że nie ma w tobie człowieczeństwa. Gdybyś ty była na miejscu tych ludzi to może sama skomlałabyś i ujadała jak pies (MARKPIO - nie ubliżając psom) na kogoś takiego jak ty sama. I to jest cała prawda o takich osobach.
Teraz nadszedł czas łupienia biednych przez bogatych sukin....ów. Ale zapominasz, że w czasie rewolucji te różnice się wyrównują i przeżywają najbardziej dostosowani do trudnych warunków a nie ci z grubymi portfelami.
widzę że komentarze piszą tu osoby które nie znają dokładnie sprawy i wyciągają wnioski na podstawie jednego komentarza więc poznajcie najpierw całą sprawę a nie piszecie jakieś beznadziejne komentarze
lokator tej kamienicy
Ty też tam mieszkasz? Na rogu ul. Narutowicza - Armii Krajowej jest HOTEL ***. jak ci za drogo, to jest jeszcze jeden tańszy przed ZE. I nie narzekaj. Wyjedź do Irlandii albo w maju do Helmutowa i po kilku latach na zmywaku kupisz sobie3 mieszkanie. A komuś kto dostał w spadku po rodzicach czy dziadkach to tobie WARA od tego. Idź do TBS-u i zobaczysz jak z takimi co nie płacą postępują. To nie PRL. Chciałeś Lecha i zadzierałeś 2 palce do góry to teraz jedź do niego do Gdańska niech ci da to co obiecał.
Litr benzyny 5 złotych!!A lokatorzy chcą mieszkać za 200zł miesięcznie.Za tyle to nawet nie zatankują do pełna baku swojego samochodu.Mieszkanie to podstawa!! Nie auto i nowa komóra.
Obiecał drugą Japonie,ha,ha,ha,ha.Lepszy z niego janowidz niż Jackowski!
Aman i tomasz389 , udostępnijcie mi część swojej własności z umową na czas nieokreślony czy jakąkolwiek inną , a ja wam zapłacę za 1mc , a później będę się wam śmiała w nos , że w świetle polskiego prawa i oczywiście waszej nadzwyczajnej hojności będę żyła na wasz koszt. Aman może nie myl faktu obrony własności z traktowaniem ludzi (każdy ocenia sam według siebie) na rynku nieruchomości każdy znajdzie sobie to na co go stać ,a nie podpuszczać media do durnej nagonki, najwyraźniej brak ci racjonalizmu , a kierują tobą złe emocje ,że tak się puszysz nie pojmując sedna sprawy.Zazdrość cię zżera , ze ja mam , a ty nie?
A kim ty jesteś,że oceniasz ludzi? i tylko po tym , że głoszą PRAWO DO WŁASNOŚCI, zastanów się,zanim napiszesz CZŁOWIEKU :))))))))
tomasz389 - skoro siedzisz u kogoś , a nie u siebie i masz pretensje do wszystkich , to znajdź sobie tam gdzie lepiej, trzyma cię ktoś na siłę?widocznie czekasz, aż z nieba skapnie? no właśnie takich łachmanów , którzy całe życie przeleżą,udając ,że coś robią,potrafiących tylko brać od innych,należy traktować jak łachmany- nie myl proszę z biednymi, bo takich też znam ,a ich szanuję.
Właścicielka jest u siebie i to ona dyktuje warunki, pojmijcie to wreszcie, i to jej sprawa jak wyglada kamienica i czy będzie z niej dochód czy nie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!