metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
tomasz389 tomasz389ranga17.03.2011 20:17

"prywatne-kamienice-to-nie-darmowe-hotele" napisał(a):
Ty też tam mieszkasz? Na rogu ul. Narutowicza - Armii Krajowej jest HOTEL ***. jak ci za drogo, to jest jeszcze jeden tańszy przed ZE. I nie narzekaj. Wyjedź do Irlandii albo w maju do Helmutowa i po kilku latach na zmywaku kupisz sobie3 mieszkanie. A komuś kto dostał w spadku po rodzicach czy dziadkach to tobie WARA od tego. Idź do TBS-u i zobaczysz jak z takimi co nie płacą postępują. To nie PRL. Chciałeś Lecha i zadzierałeś 2 palce do góry to teraz jedź do niego do Gdańska niech ci da to co obiecał.

SZKODA MI CZASU NA BEZNADZIEJNE ROZMOWY Z BEZNADZIEJNYMI LUDŹMI

00

mieszkanka ~mieszkanka (Gość)17.03.2011 20:23

kilka lat temu na Słowackiego 3 ludzie przeżyli podobny koszmar .....

00

swan ~swan (Gość)17.03.2011 21:43

Dwa palce nie mają z tym tematem nic wspólnego.Rozumiem ludzi w tej sytuacji.Ale rozumiem właścicieli takich kamienic.Co niektórym wydaje się,że utrzymanie kamienicy nic nie kosztuje ,niech się postawią na miejsce właściciela.Moim zdaniem samorządy umywają ręce i robią pozorne działania.Rozdysponywując środki nie zawsze prawidłowo.

00

Aman Amanranga17.03.2011 22:28

"MariaAntonina" napisał(a):
A kim ty jesteś,że oceniasz ludzi? i tylko po tym , że głoszą PRAWO DO WŁASNOŚCI, zastanów się,zanim napiszesz CZŁOWIEKU :))))))))

Ja oceniam?

i jakiś łachman zaczyna sobie rościc prawo

To w takim razie czym było twoje ubliżanie ludziom, których traktujesz jak łachmaniarzy?

udostępnijcie mi część swojej własności z umową na czas nieokreślony czy jakąkolwiek inną

Jeżeli ktoś jest na tyle głupi, że podpisuje taką umowę to potem niech nie wymaga od ludzi żeby się wynosili. Cwany właściciel, który przez swoją pazerność chciał uwiązać ludzi do końca życia ale się przeliczył bo źle wpisał w umowie wysokość czynszu. Pewnie przecinek mu się przesunął i zamiast 10zł/m2 zapisał 1zł/m2. To tym bardziej mi go nie żal.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)17.03.2011 22:33

"Aman" napisał(a):
Cwany właściciel, który przez swoją pazerność chciał uwiązać ludzi do końca życia ale się przeliczył bo źle wpisał w umowie wysokość czynszu. Pewnie przecinek mu się przesunął i zamiast 10zł/m2 zapisał 1zł/m2. To tym bardziej mi go nie żal.
Aman daj sobie spokój.Ten temat to nie Twoja bajka!

00

Aman Amanranga17.03.2011 22:43

"MARKPIO" napisał(a):
Aman daj sobie spokój.Ten temat to nie Twoja bajka!

MARKPIO ja czegoś takiego nie napisałem? O co chodzi?

00

Aman Amanranga17.03.2011 22:47

"MARKPIO" napisał(a):
Ten temat to nie Twoja bajka!

MARKPIO życie to nie jebajka.

00

... ~... (Gość)17.03.2011 23:19

Znowu jakieś przepychanki na forum...
Właściciel kamienicy to pan i władca!Jak komuś nie pasuje(zwłaszcza czynsz)-krótko i na temat-wypad!
Jeżeli ktoś reflektuje,to w pięknym budyneczku na POW stoją wolne pokoje.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)18.03.2011 13:38

"..." napisał(a):
Znowu jakieś przepychanki na forum...
Właściciel kamienicy to pan i władca!Jak komuś nie pasuje(zwłaszcza czynsz)-krótko i na temat-wypad!
Jeżeli ktoś reflektuje,to w pięknym budyneczku na POW stoją wolne pokoje.

Tak jest! A na temat rynku nieruchomości piszą dziś w 7 Dni.Można poczytać po ile są nowe i używane mieszkania.O domach i działkach też jest.Niech jeden z drugim poczyta,weźmie kredyt i kupi taką nieruchomość.Potem wynajmie nierzetelnym najemcom.I co? Powiesi się!!!!!

00

bronek ~bronek (Gość)18.03.2011 16:25

"MARKPIO" napisał(a):
Tak jest! A na temat rynku nieruchomości piszą dziś w 7 Dni.Można poczytać po ile są nowe i używane mieszkania.O domach i działkach też jest.Niech jeden z drugim poczyta,weźmie kredyt i kupi taką nieruchomość.Potem wynajmie nierzetelnym najemcom.I co? Powiesi się!!!!!

Za każdym razem kiedy prywatny właściciel podnosi czynsz albo próbuje się pozbyć niepłacących albo albo po utracie tytułu do zamieszkiwania, robi si,ę zadyma w mediach i na forum. Jak TBS robi eksmisję to nie ma szumu. Każdy właściciel może podnieść czynsz do poziomu jaki przyniesie mu zysk. Nikt nie chce remontować zrujnowanych przez te wszystkie lata PRL-u kamienic kiedy komuna meldowała dom prywatnych bo nie budowano. Kiedy zaczęli zwracać kamienice właścicielom było już za późno. Remont kapitalny to za małe słowo. Zobaczcie co się stało z kamienicami na Starowarszawskiej bo miasto nie dbało i nie remontowało. tam połowy tych domów już nie ma. Było tyle sklepów a zostało tylko nieliczne. Tam jest jak w getcie. Teraz Chojniak chce te zrujnowane rozpadające się rudery sprzedać nawet za grosze. A gdzie był kiedy był radnym od 1994r? Dlaczego wtedy nie interweniował? Stare domy wymagają remontu na który nie stać nikogo bo czynsz nie wystarcza. A lokatorzy nie płacą bo mówią że nie mają i nie robi się remontów.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat