Panie Piotrze, rozwiązłość kulturowa nowych pokoleń uwidacznia się we wszystkich dziedzinach - nie chodzi tylko o edukację i gimnazja. Według mnie akurat system edukcji jako taki nie jest do końca temu wienien - wg mnie chodzi raczej o wychowanie lub o zbytni dobrobyt. A tak nawiasem mówiąc cieszmy sie że łebki nie latają z bronią po ulicach tak jak się to zdarza w USA - mekce rozwiązłości kulturowe. Trzeba się też zastanowić do czego doprowadzi to rozpasanie kulturowe i jak będą wyglądać Ci ludzi jak dorosną...
bo jakieś szaleństwo ogarnia gimnazja -każde chce byc najlepsze bez dzieci problematycznych !
Może zbudujmy getta dla dzieci mniej zdolnych czy bardziej problematycznych ??!
Miejsce dla niego z rejonu być musi, to jeżeli będzie miejsce to inni zostaną przyjęci.
Boooże każde gimnazjum ze sobą rywalizuje, przeciież wiadomo GIMNAZJUM NR 5 jest najlepsze i ma najlepsza reputację, i nie da się go przebić ! Ha !
Według mnie gimnazja jako całość mają najgorszą możliwą reputację, bez względu na to, o której placówce jest mowa.
Żeby w ogóle coś z tych uczniów (a jeszcze gorzej - uczennic!!!) gimnazjów coś w ogóle było, to nad każdym, nazwijmy to, "uczniem" powinien stać woźny z batogiem i lać za każde uchybienie. Jeżeli coś się radykalnie i to od zaraz, nie zmieni w polskim szkolnictwie, to smutno widzę los młodzieży polskiej, a dalej - społeczeństwa. Zastanawiam się, czy jednak sprawy nie poszły już za daleko i czy w ogóle możliwy jest powrót do jakiej takiej normalności.
Zmieni się opcja, będzie inna dyrektorka.Nawiasem , to skandal. Czyżby to prywatny folwark dyrektorki ?.
A czemu nie? Skoro nasz miłościwie panujący prezydent traktuje miasto jako swój prywatny folwark, to pani dyrektor ma z kogo brać przykład.
Moja córka miała wtedy konflikt w szkole, [cytat]
Trzynastoletnia dziewczynka już miała konflikt w szkole, do której zamierzała pójść?
Nic na siłę, bo nawet jak jej zrobią łaskę i ją przyjmią to i tak nie skończy tej szkoły. Już się o to postarają jak nie pani dyrektor to inni nauczyciele.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!