Piotrkow wymiera nic dzwnego . Jeszcze troche a staniemy sie PIOTRKOWSKOM WSIOM ZABITOM DECHAMI .
Błąd. Obstawiam dziś, że będzie znacznie poniżej 70 tys. mieszkańców. Raczej przedział między 66-68 tys. mieszkańców będzie realnym prognozowaniem.
To miasto to trup, a dodając do tego pseudo kryzys to nie ma najmniejszych szans by tutaj cokolwiek robić i marzyć, że będzie lepiej.
Nawet wdrożenie teraz jakiś programów w skali mikro da efekty dopiero za kilkanaście lat i na pewno nie w 2020 roku je ujrzymy.
Mogę dodać, że skoro osły 6 lat przespały to teraz za tych durni przyjdzie miastu pokutować i to bardzo długo.
Jeżeli obszar Bełchatów-Kleszczów będzie się rozwijał tak jak teraz z myślą o przyszłości to Pipidówek będzie najmniejszym z miast dawnego woj. piotrkowskiego i bliżej mu będzie do Sulejowa niż do Tomaszowa Maz.
Zatrudnijcie mnie w jakiejś szkole to wrócę z Tomaszowa, póki co tam dali mi chleb. Kiedy szukałam, chciałam bardzo znaleźć pracę, dyrektorzy szkół mówili, że nie ma miejsca, potem jednak przyjęli swoich 'znajomych' a ja musiałam jechać tam bo tam się znalazło dla mnie miejsce:) Tak to właśnie się odbywa:(
"Do tego dużo osób postanowiło osiedlić się na wsi."
NIE postanowiło tylko zostało zmuszonych przez naszych "fantastycznych" włodarzy. W Urzędzie Miasta Piotrków Trybunalski czekałem 6,5 miesiąca na otrzymanie odpowiedniego zezwolenia niezbędnego do wykonywania założonej 6,5 miesiąca wcześniej działalności gospodarczej. Po przemeldowaniu w Starostwie Powiatowym w Piotrkowie otrzymałem to zezwolenie w ciągu 14 dni słownie: czternastu. To co nas tu trzyma ?? Bardzo, bardzo chore miasto........i podatki (nie małe) idą do Gminy jak tu ma być dobrze ???
Brak perspektyw i stabilnego zatrudnienia powoduje, że młodzi odkładają decyzję o założeniu rodziny na lepsze czasy.
http://naszpiotrkow.blogspot.com/
Wydają gazetkę :)))
Piotrków Trybunalski wymiera?
No a co robią władze miasta by poprawić tą sytuację???
Jedyne co potrafią zrobić w tej sytuacji to podnosić wszelkie opłaty by sobie zapewnić godziwe warunki i jeszcze choć chwilę utrzymać stołki.
Dziś jedynym zmartwieniem władzy jest nie dobro miast, wsi
lecz utrzymanie jak najdłużej dominacji nad innymi.
Władza nas zwykłych obywateli grabi jak frajerów do gołej skóry. A my co, a my nic stoimy spokojnie i wszystko bierzemy na klatę. Co jeszcze musi się stać by wywołało to ogólny gniew???
Jeszcze czas by miasto się obudziło
i tego gada z pleców zrzuciło.
Jeszcze markety nie zamykają
Jeszcze miasto można ratować.
Dziś miasto potrzebuje dobrego gospodarza,
społecznika oddanego sprawom miasta i jego mieszkańcom
a nie prywacie, mamonie...
Trzeba dobitnie powiedzieć,
dość tego ględzenia, dość tego balowania,
dość tego hulania, dość majątku naszego sprzeniewierzania...
Nadszedł czas by rozliczyć każdego drania.
Dziś nie czas na tańce.
Maksymalnie nas wyzyskują, okradają a my udajemy że tego nie widzimy.
Foto:
Jasełek.
Przychodząc na świat otrzymuje:
Nosek po mamie.
Oczy po tacie.
Dług po Krzysztofie 2 800 zł.
Od Donalda, 20 000 zł. do spłaty
gdy ciocia Angela da pracę.
http://sklave.manifo.com/aktualnosci
Miasto jest fatalnie zarządzane od wielu! Ale teraz za Chojniaka jest chyba najgorzej! Żaden pracodawca tu nie przyjdzie jeśli sa tak wysokie podatki lokalne! To już do Radomska czy Kleszczowa ida pracodawcy!
A czemu tu się dziwić jak wszyskie zakłady pozamykane brak atrakcji a te co były likwiduje się . Niestety miasto emerytów i rencistów , banków stacji paliw i szkół nauk jazdy :(((
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!