metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
dawny_mieszkaniec ~dawny_mieszkaniec (Gość)25.01.2013 09:00

A w 2020 zostanie Chojniak, jego świta oraz grono emerytów i rencistów.

00

kabel ~kabel (Gość)30.01.2013 17:24

W mieście bida... Pracy i przyszłości nima... Gdzie ta Irlandia co miała być a nima! Władze w d...ie nas dziś mają, do kradzieży nas zmuszają! Bo za winem i za chlebem człowiek goni jak za niebem! Dość już nam dziś poniżania! Dość nam kraju rozkradania! Dość waszego Nas tępienia! Tu jest Polska, nasza ziemia! Chcemy szczęścia i pokoju a nie życia w waszym gn...ju!!!

00

DO ARES ~DO ARES (Gość)30.01.2013 17:05

No to tak, ale takie rzeczy trzeba piętnować. Nie myślę tu tylko o sobie, ale o pozostałych, co szukają pracy. No i tak nie powinno być. Jak ma być dobrze, skoro pracują tam ludzie bez odpowiednich kwalifikacji (a ci z kwalifikacjami nie mają roboty). Zawsze było kolesiostwo, ale nie na taką skalę jak obecnie. To chyba jest niezgodne z prawem, zresztą.

00

ares1 ~ares1 (Gość)30.01.2013 13:59

"mi-" napisał(a):
TAK SIĘ - PO PROSTU - NIE GODZI POSTĘPOWAĆ SZANOWNY URZĘDZIE! Bo to Wy, jesteście dla mieszkańców a nie na odwrót.

Ha a kogo to tam obchodzi?Pewnie zacznie ale tylko przed wyborami :)))

00

mi ~mi (Gość)30.01.2013 13:41

NIESTETY,
jest coraz gorzej a pomysłów na poprawę sytuacji w mieście brak. Ja, po raz pierwszy, nie mam pracy i co gorsza znaleźć jej nie mogę. Robię - NAPRAWDĘ - wszystko w tym kierunku, aby zatrudnienie znaleźć. Nie kręcę nosem i nie wybrzydzam! Pomimo dość dobrego wykształcenia na prestiżowej, warszawskiej uczelni! Mogłabym spokojnie znaleźć zatrudnienie np. w Urzędzie Miasta, gdyby ten urząd stawiał na fachowców z doświadczeniem i wykształceniem kierunkowym. Ale - nie ! Zatrudnia się "swoich", niekoniecznie o odpowiednich kwalifikacjach. Wiem, co piszę - przekonałam się o tym kilkakrotnie na własnej skórze - niestety. Zresztą nie tylko ja - wiele osób startowało w ogłaszanych na stronie magistratu "konkursach" i pewnie wie, jak to wygląda "w praniu". Także - nie ma się czemu dziwić, że jest jak jest - skoro na stanowisko informatyka dostaje się osoba po administracji a na podinspektora ochrony środowiska nie dostaje się człowiek po kierunkowych studiach ! Wstyd i hańba ! I tutaj koniecznie trzeba coś zrobić. Tak - po prostu - nie można. Teraz ja - po dwóch kierunkach studiów - będę zmuszona (zamiast realizacji zawodowej) otworzyć jakąś budę z warzywami albo stąd zjeżdżać czym prędzej za granicę do fizycznej pracy. Szkoda tylko, że tyle lat nauki, wysiłku i wyrzeczeń poszło na marne. Wiem, że nie jestem jedyna. Niemniej u mnie ta "czara goryczy" właśnie przelała się. TAK SIĘ - PO PROSTU - NIE GODZI POSTĘPOWAĆ SZANOWNY URZĘDZIE! Bo to Wy, jesteście dla mieszkańców a nie na odwrót.

00

ares1 ~ares1 (Gość)30.01.2013 12:41

"grek" napisał(a):
to widac i slychac... po prostu wystarczy wyjsc na ulice wieczorem...

Jedno pytanie?A gdzie tu wieczorem można się udać?!!!

00

Europejczyk ~Europejczyk (Gość)30.01.2013 12:17

"grek" napisał(a):
~grek (Gość)
20 godzin temu, 15:52

Dokładnie, ja do PT. zaglądam raz na miesiąc i widzę różnicę jaka była jeszcze 3-5 lat temu.

00

grek ~grek (Gość)29.01.2013 15:51

gdyby uwzglednili jeszcze ile osob wyjechalo na studia, za granice do pracy, lub po prostu przenioslo sie w inne miejsce zostawiajac zameldowanie w tym miescie to ta liczba moze i by siegnela 60 tysiecy...

00

grek ~grek (Gość)29.01.2013 15:52

00

BLEKI BLEKIranga29.01.2013 14:37

Cytuję:
~Mitec (Gość)3 godziny temu, 12:01
A co z dziecimi urodzonymi w Łodzi które mieszkają w Piotrkowie T.Bo statystyki mówia o urodzonych w mieście ?

- a co z dziećmi urodzonymi w Piotrkowie a mieszkającymi w Łodzi, i nie tylko

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat