Wszedłem na tą stronę i zagłosowałem. Ale mam pytanie. Co to za budynek który widnieje na zdjęciu na stronie do głosowania?
Miastem roku Piotrków Trybunalski może wybrać tylko radyjko z Torunia - za zasługi i ciemnotę. Owszem - zabudowa ładna (nie licząc slamsów), ale nie wieżowce z miejscowości czynią miasto, ale ludzie, a z tym delikatnie pisząc jest źle...
Miasto pada na kolana (w przenośni i dosłownie), pozostali starcy i z drobnymi wyjątkami - ludzie, którzy do szkoły miały pod górkę. 90% ludzi po studiach opuściło ten łez padół. Brak przemysłu i pomysłu co dalej robić, brak najmniejszych perspektyw dla młodych. Nie wszystkim uśmiecha się całe życie zasuwać za najniższą krajową, klepać biedę i się cieszyć, że w ogóle jest praca....
Wiem, zaraz rzucą się na mnie "miejscowi patrioci", którzy żądają dostępu do morza dla Piotrkowa... Mam propozycję - przejedźcie się chociaż raz w życiu do dużego miasta, zobaczcie jak żyją ludzie, jak zachowują się w sklepach i na ulicach, a co też ciekawe - jak jeżdżą....
Po tym bolesnym doświadczeniu pożegnacie się z samozachwytem....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!